Älsa & Ästher

Direktlänk till inlägg 23 juli 2009

Förtvivlad

Av Annica - 23 juli 2009 05:16

Ja nu är ordet förtvivlan bara förnamnet!

Natten till igår så hade Älsa ont varenda gång hon vände sej eller bytte sovplats....och på morgonen så skrek hon till när hon la sej också..annars har hon "bara" gjort så när hon rest sej. Vi hade tid i Strömsholm kl 13:40..vi kom in 14:30...ja så kan det ju vara. Men väntan kändes som evigheter. Vi fick träffa en väldigt gullig Vet vid namn Lars Galberg Jacobsen...vi fick berätta om Älsa och han klämde och kände och vi fick springa i hältgången...hon var så snäll pälstrollet och sa inte ett ljud när han höll på..jag hade en sån där olust känsla i magen.."det här har jag varit med om förr". Det beslutades om en vanlig slätröntgen. Då skulle en munkorg på för det var tydligen nån hundägare som hade blivit biten rätt i ansiktet av sin egen hund just vid sederingen...dom kan "snedtända"..usch vilken min Älsa hade då....hon tittade på mej med en blick som sa mer än tusen ord...ungefär "vad i hela friden håller ni på med" stackarn hon såg ut som Hannibal Lecter i lammen tystnar..men fann sej i det också! Dom kom med en såkallad bår som vi skulle försöka så att hon la sej på den när hon somnade..ja det är klart att det blir ju enklare att bära henne på en sån, inga problem hon la sej snällt på den! Sen in på röntgen, den fick vi vara med på. Bilderna såg bra ut så vi konkade ut henne igen...men efter en liten stund kommer Vet och säger att dom inte dög..det var tydligen nån kota som inte fanns med riktigt så det var bara att bära in henne på röntgen igen. Dom bilderna blev bra så efter en liten stund så fick hon en uppvaknande spruta..hon studsade upp ganska omgående och då minsann fick varenda hund på Strömsholm sej en riktig utskällning...hihihi..jösses så sur hon var...nu ville hon hem. Vi fick vänta lääääänge på att få ett utlåtande för vår Vet skulle konsultera överveterinär Ole Frykman specialist inom området...efter en timme så sa vår Vet att ni kanske vill se bilderna innan Frykman tittat på dom...ja det ville vi ju såklart...men det var inte roligt att se. Fy så hennes rygg ser ut KRAFTIG SPONDYLOS=(....jag lovar att denna gången var det inte kul att stå där med en Vet och peka och säga..ja där o där o där ser det inte bra ut. Man brukar ju säga att man blir "vis av erfarenhet"..den här erfarenhet skulle jag såååå gärna sluppit! När vet förklarar hur det kan vara med nerverna så kunde jag bara nicka..för jag vet tyvärr hur det kan vara. Nu ska vi få en tid om c,a 2 veckor till en magnetröntgen för att se hur det ser ut med nerverna om det är dom som trycker på..det syns ju inte på "vanlig" röntgen.

Fyyy så ledsen jag är...finns inga ord..när ens bästa vän har ont. Hon väckte mej med ett skrik kl 3 nu på morgonen..sen har hon pipit hela tiden...det gör jätteont på henne nu=((...jag har masserat och klappat och pratat med henne..jag tror hon förstår det jag säger till henne...men hennes förtvivlade blick som säger ...matte hjälp mej...det gör sååå ont i mitt hjärta när jag inte kan hjälpa henne..VARFÖR?????? Ska också Älsa drabbas?!?!


 
 
Maria

Maria

23 juli 2009 07:25

Det är frustrerande att man inte kan hjälpa ett djur som har så fruktansvärt ont mer än man försöker. Hoppas att allt går bra, det måste ju kännas konstigt för Ästher. Bamse var väldigt fundersam när Valle låg på djursjukhuset. Dom bli ju vana varandra. Ha det så bra iallafall. Bamse och Valle hälsar.

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carina & Karisma

23 juli 2009 09:03

Men herregud så tragiskt och orättvist detta är Annica! Jag lider såå med Er! Finns inga ord som räcker för känslan när jag läser det du skriver...Jag kan bara skicka tankar och styrkekramar till er och ge Älsagumman en nospuss från mig.
Carina

 
Ingen bild

Kristina S

23 juli 2009 09:22

Jag hittar inga tröstande ord, blir bara helt tom. Tänker på er mycket. Säger som ovanstående, tragiskt och orättvist. Kramar. Kristina, Simson och Scilla.

 
Anette med flock

Anette med flock

23 juli 2009 09:44

Annica jag tycker så synd om dig och Älsa...jag hoppas verkligen att det finns något de kan göra för henne...tänker jättemycket på er och skickar bamsekramar till er...känns såå orättvist att ni ska drabbas igen
Kramar från oss alla i flocken

http://www.activeassar.se

 
Therese & Atlas

Therese & Atlas

23 juli 2009 11:08

Jag kan inte fatta hur en och samma människa kan bli så drabbad?! Jag tänker mycket på dig och blir så ledsen när jag läser om stackars Älsa som har ont. Hoppas verkligen att magnetröntgen inte visar nå hemskheter och att smärtan är tillfällig hos henne.
Kram på er! Atlas vill skänka en särskilld nospuss till favvo Älsa

http://www.atlas.blogg.se

 
Lena Backman

Lena Backman

23 juli 2009 11:16

Fick ont i magen när jag läste, vet inte riktigt vad jag ska skriva som beskriver vad jag känner inför detta men tror du vet ändå!
Nu håller vi alla tummar och tassar för Älsas skull. Hon MÅSTE bli bra!

http://www.rvrussells.blogspot.com

 
Ingen bild

malte o snoki me matte

23 juli 2009 12:18

å nej så tråkigt! det är hemskt när ens älskade vän lider så! kan man bli bra från det där? om inte tycker jag inte att de ska behöva lida mer, förlåt om det är hemskt skrivit men det är så hemskt när de lider o inte kan berätta hur de mår, de är ju gjorda för att moffa runt, springa o ha kul!
massa tröstepussar o kramar (förlåt om vi gjorde dig mer ledsen)

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

23 juli 2009 13:02

Kunde inte läsa utan att tårarna rann...grumligt att skriva nu med tårarna men jag provar ändå. Dj-la skit är det! Vilken frustration! Att se sin älskade vän i smärtor och inte kunna göra något är grymt! Varför igen!?? Det är ju bara ett och halvt år sen...Har ni inte fått så det räcker?
Det är inte rättvist....
Jag önskade jag kunde göra något för er och älskade goa Älsa. Så snäll och så fin...
Många kramar. Jag finns här om du behöver mig. Nej, nu kommer tårarna igen.

http://zelda.bloggagratis.se

 
Sigge

Sigge

23 juli 2009 19:00

Men stackars stackars Älsa!
Jag och matte skickar massor med tröstande styrkekramar till er och jag en massa extra slafsiga pussar till Älsa

http://svamphunden.bloggagratis.se

 
Carina T

Carina T

23 juli 2009 19:13

Då försöker jag igen några timmar senare ;)

Man tror inte det är sant, varför ska ni gå igenom samma sata.. jäv.. elände en gång till?????
Jag ryser och tårarna går inte att hindra. Jag lider verkligen med er, mer och mer inser jag vilken "tur" jag har som sluppit detta som du får gå igenom. Det är bara hålla tummarna på att det fortsätter så. De mina hundar har känns som en fis rymden om man jämför med de ni går igenom igen.
Men orolig är man att det ska bli värre, man vet ju diagnosen.
Usch vad trist allt blev på något vis.
Sänder styrke kramar till er, för är det något man måste vara i den situation som ni är i nu så är det stark. Vet att ni är det och kom i håg att jag ställer upp om det är något vilken tid som helst på dygnet.
Det enda positiva jag kan komma på är att Älsa kan inte få bättre matte än du som bryr dig om henne och verkligen ställer upp. Tänk om alla vore så mot sinna vänner.

Massor av kramisar till er!

http://ozzyeddie.se

 
Ingen bild

Kusin

23 juli 2009 21:04

Livet är så grymt ibland! Tröstkramar och styrka till er i massor! Håller ALLA tummar och tår för Älsagumman!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annica - 9 juni 2016 06:39

Torsdagen den 26 maj gick den finaste kattastrofen sin sista rond 16 år gammal   han fick fel med sköldkörteln hypertyreoidism och alternativet skulle vara att börja medicinera honom och åka på täta veterinärkontroller för att kolla att medicinen var...

Av Annica - 28 april 2016 08:44

Ja i tisdags fyllde mitt älskade galna roliga Bollnästroll 8 år!!!! Otroligt vad åren går, men själv känner hon sig nog som en unghund...och det är väl det jag tror att hon är också      men jag minns som igår...vilken terroristvalp hon var  ...

Av Annica - 15 april 2016 06:39

Ja nu är jag trött på mina grannar...     Neeej jag skojar bara   men skulle vilja ha något plankliknande mellan gårdarna, som det är nu innan det blir grönt så retas våra hundar med varandra så man kan bli galen (galnare) jag har min ytterdörr så nä...

Av Annica - 12 april 2016 08:47

Ja idag har jag en skitlista   Nr 1: Kennelhosta som tydligen går här nu Nr 2: Hundägare som har sina hundar lösa som rusar rätt på när man kommer och går med sina egna i koppel    Nr 3 : Bajs   ...Ästher väckte mig kl 3 och skulle akut ut...då...

Av Annica - 11 april 2016 18:24

Ja nu har det gått några månader sen jag skrev något på denna sida, tänker iallafall ibland att jag ska skriva men sedan blir det inte av. I lördags var jag till Ludvika och kollade på hundutställning det var roligt fina hundar och trevligt folk at...

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards