Älsa & Ästher

Direktlänk till inlägg 18 mars 2010

Dum dummare....

Av Annica - 18 mars 2010 06:38

Ja det är väl det snällaste man kan säga om sej själv när man en gång börjat att röka! Nu är jag förkyld och har fått en jävelusisk hosta....och svårt att andas, och att den blir så jävlig är ju för att man fortsätter att förpesta sej själv med dessa giftpinnar  slutade röka för ett antal år sen då jag också blev sjuk...fick lunginflammation och hamnade på lasarett några nätter, trodde då att jag faktiskt skulle hosta ihjäl mej. Var sen på återbesök och ny röntgen och då upptäcktes att jag hade "hål i lungsäcken" pneumothorax....det var ingen som kunde säga hur det uppstått..för normalt ska man inte kunna hosta så det blir "hål"..men jag kan säkert  ja det var inte så "stort" att det behövdes göra nåt åt det förutom att jag blev sjukskriven med ordination att ligga i soffan hela dagarna på den sidan...och fick inte göra nånting, gissa hur kul det var..blääää, jag fick nästan liggsår, sen var det återbesök i Falun varje vecka för ny röntgen för att se att det minskade. Ja jag slutade ju såklart att röka då...ja jag ska erkänna att det första jag gjorde när jag kom hem efter att jag varit inlagd i Falun var att ta en cigarett...jaa jäklar vad ont det gjorde då....jag spydde av smärtan att få den förbannade röken ner i lungorna...DÅ slängde jag cigaretterna och höll upp i 5 år....sen började jag röka med kompisar "bara" nåt bloss så där och sen när man var på nån fest. Sen blev min pappa sjuk i cancer och då började jag röka på heltid igen...sååå dumt!! Nu har jag beställt en bok som heter "Äntligen icke rökare" av Allen Carr. Få se om en bok kan få mej att sluta med detta "tokeri"

Ja nu blev det en sån där "gnäll" blogg igen....men jag tyckte att ni kunde få veta hur dum man kan vara  

Bollnäsa blev såå glad när husse o Älsa kom hem

efter en promenad

jag tog vovvorna med ner på isen och gick en sväng

solen var riktigt varm

störst tunga som vanligt

och här blev Älsa åsnan Ior..ville inte gå hem

då låtsas hon som att jag inte finns                      

 
 
Ingen bild

Carina & Karisma

18 mars 2010 07:32

Hej i stugan!
Usch & fy så jobbigt det lät med lungan...Jag har också varit "skojrökare" och haft tre rökperioder i mitt liv, jag har sagt att "jag är inte född till rökare" och när jag slutade sista gången så trodde jag att jag skulle hosta sönder lungorna-men jag har inte rökt sedan dess, 12 år sedan...Skönt!
LYCKA TILL med att sluta!:) Sköt om dig/er och ha det bäst! Kramar från mig och varsin nospuss till Älsa & Ästher förstås!

 
Ingen bild

Bittan

18 mars 2010 07:52

Ha,ha! Jaa så förbannat dum du är! Men det är mänskligt att vara dum och gnälla. Jag var storrökare en gång i tiden men har slutat och det är det bästa jag har gjort. Försök igen och ta inga bloss över huvud taget mer för då trillar du dit igen.
Good luck!! Kram.

 
Ville och Marie

Ville och Marie

18 mars 2010 08:40

Hej Annica
Jag har lyckats sluta efter 37 års rökande. Jag fick Champix av läkaren, helt suveränt. Man röker och tar sin dos tabletter och ökar suggsesivt, det slutar med att man tror man slickar en askopp och då vill man inte röka, jag lovar. Slutade med tabletterna efter c.a en månad och är fortfarande rökfri och har inget sug alls. Idag. drygt 7 månader nu...känner fortfarande smaken av askopp i munnen när någon kommer som har rökt ;)
Lycka till !!
Hälsa Pälsbollarna från Ville !!

http://marno.bloggagratis.se

 
Ingen bild

syster på ågatan

18 mars 2010 08:48

Hallå jag VET att du kan sluta, fast det naturligtvis kan bli både svårt och drygt.Men tänk på hälsan kära syster.. och tänk vilka långprommisar brudarna kommer att få när du inte får röka och måste göra nåt :)))

 
carina jonsson

carina jonsson

18 mars 2010 08:55

Det där är inga lätta saker att sluta med...herre gisses !!! Jag själv var duktig och slutade hux flux,höll upp i 8 1/2 år ungf *hurra ! SEN blev det en massa elände runt omkring mig...allt kom slag i slag :( och då blev ciggen en tröst och VIPS så satt jag där igen.Så här har du en till som är dum dummare ;) För att kunna sluta röka MÅSTE man mentalt ha bestämt sig annars går det inte..det måste vara till hundra procent och DÅ lyckas man.Lycka till vännen :) ha en bra dag // kram Carina & Mack-Myra

http://www.svartangel.zoomin.se

 
Christel och Herman

Christel och Herman

18 mars 2010 09:00

Jag är också rökare och vet inte hur många gånger jag har tänkt att NU skall jag sluta. Men jag är dummare än Du kan jag meddela, för jag vill innerst inne inte sluta röka (ciggen som talar naturligtvis) Samtidigt är jag livrädd för att jag skall dö i tex hjärtinfarkt, KOL, cancer, men ja tiden går och jag har alltid något att skylla på. Tex - nu kan jag inte sluta för det är vår, - nä nu är det höst, osv. Men jag hoppas att jag en dag tar mig själv i kragen och slutar för gott.

Tack för grattiset på namnsdagen.

Kramar

http://www.petrini.be

 
Ingen bild

marina

18 mars 2010 09:07

Den boken är helt underbart bra!!Man slutar berkligen röka när man läser den!!Jag har den liggandes på köksbordet ty jag skall läsa den IGEN!!slutae röka och höll upp i nästan ett år sen tog jag en cigg då och då när det bjöds och detta skall man ICKE göra.usch vad dåligt samvete man får när man börjat igen!!men vet ju att bara jag läser denna bok så kommer jag sluta.Och det gör du också när du läst boken :9lycka till nu.

 
Maria

Maria

18 mars 2010 11:41

Ja det verkar som om man inte är ensammen om att fösöka sluta röka. Men nu har jag bestämt mig. När vi flyttar till Huset blir det fimpat för gott. Jag skall dock köpa boken du har kökt. Kan ju kanske gå lite lättare. Oj vilka snygga grindar ni har. Vi skall göra staket runt tomten, och har funderat om vi skulle ha grind eller inte. Kan dom vara egengjorda eller? Ha en bra dag

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Elliot Kung af Upphärad

Elliot Kung af Upphärad

18 mars 2010 13:19

Ja visst är vi dumma... men jag slutade för 2½ månad sedan, peppar peppar och det har gått förvånansvärt bra. Höll upp i 10 år och började igen, då ska man ha stryk. :-) Men det går inte att ta ett enda bloss för då åker man dit igen.. Denna gången försöker jag tänka positivt vilket jag inte har gjort de andra gångerna, då har jag bara tyckt synd om mig själv och det har inte varit värt att gå upp på morgonen eller dricka kaffe.... Det positiva är ju att det bara tar ca en vecka innan man kan andas lättare. Jag kan villigt erkänna att jag knappt orkade gå nån längre sträcka när vi skaffade Elliot i november, så det är där jag känner förbättringen. Nu är jag pigg som f-n . JAg hoppas att du klarar att sluta igen, för det hjälper inte hur mycket nån annan tjatar, det vet alla vi rökare.

http://www.kulan.bloggplatsen.se

 
Camilla

Camilla

18 mars 2010 14:20

Det är så korkat dumt att röka, jagvet, har själv gjort det i 20 år, slutade, började många många ggr, en gång började jag snusa istället, sen rökte OCH snusade jag, slutade röka, och sen en dag så slutade jag snusa också, det är nu 3 år sedan. Nu går jag dagligen med tuggummi under läppen, kan jag rekommendera haha, mycket godare =) Och jag har svurit på att aldrig någonsin ta ett bloss igen....
Lycka till, allt går, men det kan vara faan så svårt =)

http://tindraochbuddah.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena Backman

18 mars 2010 14:47

Det kommer att gå bra Annica. För att det måste. Säkert inte utan besvär, men vinsten, både kroppsligt och ekonomiskt, kommer att bli så stor att du inte vill röka igen. Öronmärk pengarna som skulle gått till cigg, och gör något riktigt roligt och bra för dem istället..det är mitt råd

 
Therese & Atlas

Therese & Atlas

18 mars 2010 15:29

Ja du, Annica bra gjort att ta tag i att sluta röka, hoppas verkligen att du vill på rikigt så du lyckas. Kanon att du berättar det här på bloggen så kan vi uppmuntra och peppa dig genom processen :) Jag har ju rökt från och till i många år, men på senare tid bara rökt då jag dricker alkohol. Så förbannat onödigt att man ska röka ibland utan att man egentligen inte är beroende.
Min vändpunkt blev lite grann när jag ville ta tag i min löpträning på allvar, då kändes det inte bra att samtidigt förgifta lungorna. Trillade ändå dit när jag festade men nu när jag varken röker eller dricker, så har jag ju det bästa tillfället nånsin att sluta för alltid och helt och hållet. Håller man uppe ifrån att röka i ca ett år så kan man ju inte behöva börja röka igen???!
Lycka till!!! Pepp Kramar

http://www.atlas.blogg.se

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

18 mars 2010 22:49

Håller tummarna stenhårt för att du ska lyckas sluta en gång för alla. Det var en riktig skit du gått igenom med lungan!
Du fixar det! Kraaaaam!

http://vattenhunden.wordpress.com

 
Stella & Doris med matte Lotta

Stella & Doris med matte Lotta

18 mars 2010 23:21

Ja du, den där rökningen är ett helvete, sååå svårt att sluta, hoppas att du hittar kraften till det, vet hur jobbigt det är!

Fina bilder som vanligt :-)

Krya på dig!!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Edith

Edith

19 mars 2010 07:38

Matte och jag har bestämt att matte Annica måste sluta röka. Vi hoppas verkligen att det ska lyckas den här gången för dig och vi hållar tummar och tassar så dom vitnar. Colliekramar

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Wille

Wille

19 mars 2010 22:00

Vadå röka ? Ibland förstår jag mig inte på er människor, för jag antar att människor är dumma som röker. Vi jyckar är inte ett dugg intresserade av rökning. Det luktar illa, det är ohälsosamt, det är jättefarligt, det är synnerligen dumt för man har ju bara ett liv, en är väl ingen katt med nio liv heller. Tänk om vi hundar skulle gå omkring med en rykande pipa i munnen flera gånger om dagen ? Hur skull det se ut ? Det skulle nog klassas som djurplågeri misstänker jag. Finns det ingen som kan avgöra när det är människoplågeri att göra saker som är farligt, och inte ta hand om sig själv ?
Näe varken min matte eller husse min håller på med sådana dumheter.
Så du Älsa och Ästher matten (Annica) nu får du skärpa dig. Släng de där uräckliga illaluktande sakerna en gång för alla, och lova att du aldrig någonsin plockar upp dem igen. Tänk om du blir sjuk, då får ju Älsa och Ästher ingen matte kvar.............
Älsa och Bollnästrollan kan ni inte få er matte att förstå att hon måstre vara rädd om sig ? Hon får inte göra sådär mot sig själv....Det är inte juste !

http://willebus.bloggagratis.se

 
Malin & Bonita

Malin & Bonita

20 mars 2010 00:30

Uschaaaa...!! snacka om vilka flashbacks man fick nu, var ju svårt sjuk själv under vinter-våren 2008 och låg på sjukan i 6 veckor med lång konvalenscens tid efteråt. Blä! Hostade mer eller mindre sönder lungorna, spydde och hostade ännu mer. Det var en riktig mardröm kan jag lova!

Apropå boken, har hört att den har funkat för många så jag tror att du kommer och lyckas den här gången :) Pappa både rökte och snusade förut men lyckades sluta med både och trots han hade rökt och snusat väldigt länge, körde med tanken att kunde jag vara utan det igår, så kan jag med och utöka dagar till veckor och sen veckor till månader så voila :)

Pst.. om du vill läsa om min sjukdomstid om du inte redan gjort det så kolla längst bak i bloggen :)

http://www.malinbonita.bloggplatsen.se

 
Carina T

Carina T

21 mars 2010 11:10

Tycker du gör ett rätt val! Förstår att det inte är lätt men du kommer klara av det!

Kramisar!

http://ozzyeddie.se

 
Wille

Wille

22 mars 2010 14:45

Min matte vill hälsa att hon tycker du är duktig som försöker sluta. Hon tycker det är strongt gjort att klara av det. Vi skickar en extra hälsning till dig Annica.

http://willebus.bloggagratis.se

 
Camilla

Camilla

22 mars 2010 15:35

Rökning är ett jävla helvete!! Så det så! Själv har jag rökt i min ungdom sen av och till i vuxen ålder! Har också problem med astma och upprepade lunginflammationer. Jobbar inom vården och har verkligen sett vad rökningen kan ställa till med
:(
ÄNDÅ kan jag inte låta bli att feströka!!?? Man är ju dum som en ,jag vet inte vad!!
Hoppas att du klarar av att stå emot eländet.
Sänder en stärkande kram!!

http://www.bentley.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annica - 9 juni 2016 06:39

Torsdagen den 26 maj gick den finaste kattastrofen sin sista rond 16 år gammal   han fick fel med sköldkörteln hypertyreoidism och alternativet skulle vara att börja medicinera honom och åka på täta veterinärkontroller för att kolla att medicinen var...

Av Annica - 28 april 2016 08:44

Ja i tisdags fyllde mitt älskade galna roliga Bollnästroll 8 år!!!! Otroligt vad åren går, men själv känner hon sig nog som en unghund...och det är väl det jag tror att hon är också      men jag minns som igår...vilken terroristvalp hon var  ...

Av Annica - 15 april 2016 06:39

Ja nu är jag trött på mina grannar...     Neeej jag skojar bara   men skulle vilja ha något plankliknande mellan gårdarna, som det är nu innan det blir grönt så retas våra hundar med varandra så man kan bli galen (galnare) jag har min ytterdörr så nä...

Av Annica - 12 april 2016 08:47

Ja idag har jag en skitlista   Nr 1: Kennelhosta som tydligen går här nu Nr 2: Hundägare som har sina hundar lösa som rusar rätt på när man kommer och går med sina egna i koppel    Nr 3 : Bajs   ...Ästher väckte mig kl 3 och skulle akut ut...då...

Av Annica - 11 april 2016 18:24

Ja nu har det gått några månader sen jag skrev något på denna sida, tänker iallafall ibland att jag ska skriva men sedan blir det inte av. I lördags var jag till Ludvika och kollade på hundutställning det var roligt fina hundar och trevligt folk at...

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards