Älsa & Ästher

Alla inlägg den 1 juni 2009

Av Annica - 1 juni 2009 05:47

Har inte haft den minsta lust att sitta vid datorn i detta väder, oj vilken värme=) men nu ska jag uppdatera lite!

I fredags fick vi besök av Carina,Ulf, Ozzy & Eddie. Dom hade varit i Falun till sjukgymnast med Ozzy & Eddie. Ästher var lite tillbakadragen först när hon blev uppvaktad av Eddie...förra gången dom var här ville hon inte alls vara med han=)....Ozzy var väldigt försiktig när han hälsade på henne...det gillar hon bättre än när dom blir för ivriga, men det tog inte lång stund förrns hon även accepterade Eddie det var skönt att se. Älsa var lite som den där fågeln på julafton som retas med kalle Anka för hon vill vara överallt samtidigt...man riktigt hör hur fågeln sjunger när hon dyker upp...helst när man ska fota dom andra hundarna...alapapapapa....osv=) hon ville inte att Eddie skulle vara så mycket med Ästher utan busa med henne istället. Som tur var så blev det mest stilla stående bus dom emellan för Ästher är ju lite halt/stel i sitt ben än men nu är det knappt märkbart, var ner till Vet i torsdags så han fick titta och klämma på henne, han kände då inget och hon reagerade bara lite när han gjorde böjprov, hon reagerade på det benet hon inte haltar på! När vi sprang så Vet skulle få se så haltade hon inte alls.....?! Jag kände mej ur dum=)

Vi åkte upp till torpet i lördags för att måla hall och toan en gång till men till min stora glädje så behövdes det inte, såg jättebra ut så det var skönt att slippa måla igen=) tog vovvorna med mej ner till bäverbäcken och det var uppskattat i värmen....jag hade tagit min superhundfön med mej så det var så skönt att få dom torra...Ästher har ju fått för sej dom sista gångerna att blåsen är ett stort monster som garanterat ska äta upp henne så jag har bara kunnat blåsa henne lite grann...nu provade jag igen och nu brydde hon sej inte SKÖNT! Älsa har ju fått lite utslag här och var på kroppen...är inte hundra på att det är fukteksem för det brukar inte se ut så, blir som myggbett som varar lite grann och kliar men försvinner direkt jag smörjer med fuciderm gelen, kan ju vara så att jag upptäcker det i tid nu då hon är kortklippt så jag hinner behandla i tid och det är därför det aldrig hinner utvecklas till eksem.

Besök nr 2 fick vi i torpet, det var Marita & Jörgen med kompisar som var ute på raggar runda, raggar rallyt startade i Borlänge och gick genom Smedjebacken=)...det var meningen att vi också skulle ha varit med men min bästa hundpiga Sofia jobbade och att ta med vovvorna i en raggarbil i denna värme var ju uteslutet så vi avstod, men kul med ett besök från dom iallafall även om det blev ett väldigt kort besök=)

På kvällen skulle jag göra upp eld i vedspisen för att värma medhavd mat...vi har inte eldat i den på ett tag då vi har en pytteliten elspis och det har varit varmt så vi har inte behövt att elda....men nu kom JAG på att jag minsann skulle använda vedspisen.....stoppade i lite papper och la i fin torrved.....=).......host host host.....jösses vad det rykte in...Kenneth kom och expertade sej och sa att JAG lagt i för mycket papper...grrrr....hade jag INTE alls gjort! Jag blev "lite" lätt irriterad och gick ut så han tog över....gick in efter en liten stund....hahahaha....jag såg han knappt i dimman i köket!!! Jag öppnade alla fönster och stängde rumsdörren om mej och hundarna så inte dom skulle bli rökskadade=)...ja det gick inte att få eld det bara rykte in....då klättrade hann upp på taket för att se om nån bosatt sej i skorstenen men det bodde ingen där, så det är väl helt enkelt så att vi inte eldat på ett tag så då kan det bli så, fick även lära mej att man ska elda i dragluckan innan man eldar i spisen...JA men varför sa han inte det då??? Vi provade inget mer, vi får göra det nästa gång, det kan tydligen ha att göra med lufttrycket också?! Vi luktade som två nyrökta böcklingar den kvällen=) vi tog vovvorna på en kvällspromenad för att vädra av oss lite=)))

Ästher o Ozzy

alapapapapa.....=)

alapapapapa...igen=)

Törstig Eddie

tror jag ska bita Eddie i benet säger Ästher

japp det gör jag=)

syskonen knas var stilla en stund

syskonen knas kollar läget

Älsa försöker trycka ner brorsan

lite juck på brorsan

tjohoo nu busar vi

mera bus

Ozzys favoritsyssla, ligga och snutta, han hittade en mjukis anka=)

tycker om dej bollnäs säger Eddie

Ozzy svalkar tassen

Ozzy talar om för bollnästrollet att han är snäll

dags för bus

lite vila i skuggan

lek med mej säger Älsa

okej svarar Eddie

tjohoo

Eddie o Älsa försöker hjälpas åt med envisa Bollnästrollet

grrr Bollnäs visar tänderna

passa dej för mina tänder=)

kompisar

pust va varmt

Eddie o Ästher

Eddie försöker flyga=)

bli inte rädda=) Kenneth stal min kamera och tog en bild...ja så här ser jag ut=) jag skyller på vedspisen!



Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards