Älsa & Ästher

Alla inlägg under augusti 2008

Av Annica - 24 augusti 2008 14:56

Japp då har vi klarat av två nätter i husvagnen, premiär för Ästher=), det var då inga problem hon verkade trivas. Helst då hon kunde sova bredvid matte, första natten låg hon som ett plåster tätt tätt bredvid mej, tror inte hon flyttade sej en gång. Tur var ju det för smarta jag hade stängt av värmen så det var bara 8 gr varmt när vi vaknade så jag hade gränsfall på rimfrost på hakan=))). Kenneth klagade mest som vanligt=) men han hade Älsa liggandes hos sej iallafall! Den andra natten så ville Älsa också ligga bredvid mej så då var det jättevarmt för då hade jag ju slagit på värmen också, jag kände mej mumifierad där jag låg fastkilad med Ästher runt huvudet och Älsa längs med kroppen=) men vad gör väl det....finns det hjärterum så finns det stjärterum eller nåt sånt=). Jag la ett litet viltspår åt Ästher, hon var lite fundersam vad det var som luktade, men hon trevade sej fram i spåret iallafall och blev jätteförtjust i sitt fynd klöven så den ville hon minsann ha, hon struntade i godiset då=) Sen var jag ner så dom fick bada i bäcken....ångrade mej nästan då jag såg vad mycket vatten det var nu, dom var helt galna båda två och simmade och skuttade så det sprutade vatten vida omkring=). Jag hade som tur var tagit med hundfönen så jag kunde blåsa dom torra, Ästher blev sur och tyckte inte att hon behövde torkas men hon fann sej i det men när jag blåste Älsa så låg hon låååångt bort och tittade surt på mej=). En sak som håller på att göra mej galen är alla j-la fästingar!!!!!!! Jag vaknade i morse att det kliade på hakan jag kände efter och trodde det var nåt skräp men se det var ju en liten äcklig fästing, den höll på att "hugga" sej fast. Sen hade jag en till i nacken och på ett annat ställe men dom hade som tur var inte heller bitit sej fast så det var bara att ta bort dom!

Och så lägger jag in en hög med bilder igen då=) varierande kvalitet då kameran och jag inte är lika snabba som Ästher är när jag försöker fota henne=)


Ästher med klöv (gick inte att fota bättre)

Badtokar

plask,plask

blötdjur

kom nu då säger Ästher

tjohoo vad kul att räjsa


Ästher på väg in i kameran

Snyggt Lejon=)

Ästher igen=)


Ästher trivs i husvagnen

Myspys=)







Av Annica - 22 augusti 2008 09:33

Idag ska vi premiära och sova i husvagn med Ästher!!!! I ärlighetens namn så gruvar jag mej lite=). Jag antar att jag då får två vovvor i sängen då den jag och Älsa brukar ligga i är så låg att även ett kakmonster tar sej upp där=). Idag skiner SOLEN=) hoppas nu att den fortsätter med det, blir trevligare då! Ästher har gått själv ner för trappen idag=) jag har annars lockat henne med godis....vi har klistrat på halkskydd så det inte ska vara några problem för henne, vill ju inte att hon ska halka, det blev jättebra! Jag bar henne från början men sen tyckte jag att hon blev för tung och dessutom så kunde hon inte hålla sin mun stängd utan allt hon kom åt på vägen ner bet hon i såsom gardinen i trappfönstret och tavlorna=). Nej nu ska jag släpa ut dammsugarn i husvagnen, inte för att det kanske spelar nån roll men det känns ju bättre för stunden iallafall=)

Älsa lipar åt Ästher

skulle hon inte gjort då tog Ästher stryp tag=)

Är vi sams nu?

Av Annica - 20 augusti 2008 19:21

Usch vilken seg dag jag haft idag! Är bara trött....vädret gör ju ingen männska glad heller....ja det har varit rätt varmt men på eftermiddagen så började det regna och åska.....är så trött på detta åskande också fast det blev ju inte så farligt idag men ändå! Men nu ser det mörkt ut på himlen igen....bara det inte blir åska inatt det gillar jag inte!


Ästher har "hittat" vinbärsbusken

Älskar hallon=)

vi tänkte hjälpa husse i växthuset...men så sur han ser ut då=)

Ästher dricker vatten=)

två snygga rumpor=)


Av Annica - 19 augusti 2008 19:16

Jaha då var det slut på friden=) Ästher har idag lärt sej att "kliva" upp i soffan=) såg jättelustigt ut.....hon slängde upp frambenen så långt hon kunde i soffan sen kravlade hon sej upp=) gissa om hon såg mallig ut! Igår blev jag sååå glad för jag har ju tragglat ett tag med ligg kommandot på henne och använt godis framför näsan på henne...och så helt plötsligt så när jag sa ligg åt henne så pladask så kastade hon sej på golvet=) hon ser så rolig ut för när jag säger ligg och hon kastar sej ner så lägger hon först hela huvudet på golvet innan hon lyfter upp det igen=). Idag har vi varit ner på byn och social tränat, ska väl erkänna att vi varit lite dåliga med det....jag sa till Kenneth att vi måste skärpa oss så vi inte bara får en skogsmulle Ästher=) det gick iallafall bra men lite drygt med alla vuxna människor som pratar bebis språk så fort dom ser en valp=)))). Men nu ska vi ut flera gånger i veckan så hon blir van med alla "konstiga" människor=). När vi kom hem så hoppade grann-barnen studsmatta *skratt* gissa om Ästher såg förvånad ut.....hon sprang fram mot våran gärsgård och fnös och muttrade lite och tittade på mej....jag gick fram till gärsgårn och hon följde med och jag sa åt henne att sitta där och så fick hon godis och sen var det inte konstigt mer=). Jag har hittat en utställning i september som jag ska anmäla henne till, måste som sagt bara träna lite mer koppel på henne först=). Har anmält till valpkurs också, det ska bli kul!

Nu kan du glömma att ha soffan för dej själv matte=)

Av Annica - 18 augusti 2008 19:16

Idag är det 6 månader sen Signe somnade in! Vissa dagar går det bättre men vissa dagar sitter jag och ältar alltsamman....tänk jag minns allt som om det vore igår vi tog det förbannade hemska beslutet, tänk att det ska vara så orättvist mot  högt älskade hundar.....och vissa kan "bara" ta bort sina hundar som dom tröttnar på=(! Blä... jag blir så arg på sånt! Jag har setat och tittat på bilder och ömsom skrattat och ömsom grinat! Jag saknar henne så fruktansvärt mycket.....................................

Signe Nov -04

Signe älskade att stå så här=) ett så kallat barhäng=)

Av Annica - 17 augusti 2008 16:57

Ja då är det måndag igen i morrn! Förstår inte vart helgerna tar vägen??? Men är väl så att tiden går fort när man har roligt=). Vi har varit i torpet idag också, jag och Älsa tog en långvända i skogen idag igen, jag trodde "nästan" för ett tag att jag irrat bort oss men inte då=) jag känner mej som en riktig skogsmulle=). Vi fick främmande i torpet idag, min kära syster hade tagit med kaffe OCH bakat rulltårta=) gissa om det var gott!!! Det får hon gärna göra om=). Måste tala om att Ästher har en speciell liten grej för sej när hon blir riktigt glad......Hon kör upp HELA nosen rätt upp i rumpan på folk=) och det är ingen liten dutt utan hon tar i med hela sin kropp=) första gångerna var det bara på mej hon gjorde så och då hade ju så klart Kenneth väldigt lustiga kommentarer till det.....men sen har hon börjat göra så på han också.....hihihi.......ja och på många andra också, bla på en som jobbar hos oss gjorde hon så en dag,  jag skrattade och skulle försöka förklara varför hon gjorde så=) oj vad han såg brydd ut=). Har hört av Anne-Marie, Ästhers uppfödare att Ästhers mamma och mormor gör likadant=)) 

Tog ett par bilder på vovvarna som jag sätter in.

Älsa älskar att ligga i bilen

Snyggingar i husvagnen=)

Av Annica - 16 augusti 2008 17:46

Idag har vi vart i torpet. Ästher är lite halt så jag ska försöka ha henne lite lugn ett tag *skratt*. Jag tog Älsa på en promenad i skogen och Ästher fick vara med husse. När jag och Älsa går i skogen är det sällan vi går efter stigar, vi trampar runt i snårskog och lite hur som helst, det tycker vi är skojigt, när husse är med så blir han så nervös att vi ska gå vilse så då är det bäst att följa stigar och vägar......men herregud man har väl lokalsinne(eller inte) hihihi.....jag litar på att Älsa hittar hem om vi snurrar bort oss och än så länge har vi då inte gjort det hon och jag! När vi kom tillbaka så var både jag och Älsa trötta och svettiga men Ästher blev överlycklig när vi kom hem igen. Jag satt och löste lite korsord när jag ser nåt i ögonvrån.....Ästher hade upptäckt badbaljan jag hade ställt upp på en brädhög och som naturligtvis var full i regnvatten=) då var hon ju bara tvungen att att gå i baljan, jag skyndade mej att ta några kort sen lockade jag ner henne och hällde ut vattnet till hennes förtret=)

Älsa sitter på utkik

Ästher "smakar" på Älsa

Nämen är det vatten i den här=)

Vadå får inte????

Jag badar ändå=)

hihihi...jag gör som jag vill

Jag älskar ju vatten

tjohoo livet är störtkul=)

åh vad vill du nu matte?

Ästhers rygg=)

åååå vad trött jag blev=)






Av Annica - 15 augusti 2008 07:03

Jag har bestämt att jag är TVUNGEN att storstäda idag! Fy så tråkigt men när golven mera liknar stampat jordgolv då är det väl dags=) Vi har tagit ner en gran på tomten och då blev det ju lite rötter som kom fram och gissa om dom kommit fram ännu mer nu.....Ästher tycker dom ska fram ännu mer så hon gräver för glatta livet och sen gör hon sina tok räjs in i huset=). Nej nu ska jag dricka mera kaffe och sen är det väl bara att sätta igång med städningen...blä!


Kakmonster bus = anfall=)

Älsa pälsa

boll bus

Brottningsmatch

Ästher har tappat bollen, jättekul så det gjorde hon 10 ggr=)

Min fina pelargon=)

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards