Älsa & Ästher

Alla inlägg under augusti 2008

Av Annica - 13 augusti 2008 20:06

Har inget särskilt att berätta så jag lägger in några bilder=). Ja jag kom på Älsa äppeltjuv idag=) hon kan inte låta bli att palla äpplen=) brorsan Eddie gör likadant undrar om det är nåt Y-kull syndrom eller om det bara är dom två syskonen knas som vi kallar dom som gör sånt?

Äppeltjuven

Äppeltjuv igen, kolla Ästher hon försöker också bakom Älsa=)


Skön stajl

Ästher ligger på Älsa=)

Älsa väntar på husse

Åh vilken goding=)

Ästher igen=)

Av Annica - 11 augusti 2008 16:43

Ja så var det måndag igen! Vi har jobbat idag och nu går det kanonbra att ha Ästher med=) hon är jättelugn där nu....i början kunde jag knappt koncentrera mej på jobbet då hon var på allting som pärmar, papper, papperskorgar mm, men det är klart allt måste ju utforskas. Idag när hon var med in i fika rummet när jag hämtade kaffe dök hon med näsan rätt ner i papperskorgen men jag sa åt henne att låta bli och hon lyssnade....tills jag vände mej om...då kastade hon sej ner i papperskorgen och stack som ett skållat troll med nåt i munnen=) jag hittade henne på mitt kontor i biabädden med sitt fynd....ett bananskal=)

Jobbigt att jobba

Ästher tycker också det är tröttsamt

väntar på godis=)

Av Annica - 10 augusti 2008 18:04

Vi drog till skogen i förmiddags vi som är uppe med tuppen=) vi knallade runt och plockade lite kantareller, Älsa och Ästher hittade så klart diken och små bäckar som gick att bada i=) men som tur va så var dom rena och inte gyttjefyllda. Sen var vi till min syrra Annelie som fyller år och Sofia hade gjort en kanongod hallonpaj med cremefraiche som var sååå god att jag var ju tvungen att ta 2 ggr=). Nu ska jag göra en tonfiskpaj ala Edsbyn som är jättegod....Kenneth ska äta kräftor....urk....inget för mej, dessutom ska jag göra vitlöksbröd till=) ja jag är jämt hungrig....Kenneth sa till mej häromdagen....du har säkert mask så hungrig som du är.....bara för att han äter en gång/dag=( jag kanske ska köpa lite banminth till mej själv*skratt* nej Carina Teodorsson jag vill inte ha nån kommentar av dej=))))

Ästher spanar


Ästher och Älsa vilar

Älsa i skogen

Kusinerna Ästher och Sofia=)

Av Annica - 10 augusti 2008 08:54

Funderar om jag ska börja skrika kuckelikuuu på altan på mornarna när vi kliver upp jag och Ästher kl 05,20=) vore kul att se grannarnas reaktion=) ja och Kenneths min när han skulle flyga upp ur sängen och säkerligen tro att det på riktigt snurrat runt i min skalle.....hihihi......vore rätt åt honom när han jämt får ligga kvar och grisa när vi går upp. Vi ska snart ge oss ut i skogen så hundarna får räjsa av sej lite för på eftermiddagen ska vi på kalas till min syrra som fyller år, får säkert nåt gott smaskigt hembakt då Sofia min systerdotter är superduktig att baka=). Ästher har lärt sej att tala om när hon vill ut eller in.......häromdagen så small det till och ytterdörren öppnades från utsidan....hon hade gått ut från altansidan men kom väl på att hon skulle in på framsidan så hon hoppade helt enkelt upp på handtaget så dörren åkte upp=) smart vovva=). Sen hoppar hon upp på altandörren också när hon ska både in och ut! Älsa lärde sej en sak också då när Edsbyn och Värmland var här.....hon kan öppna altandörren fast handtaget är stängt...hon duttar först med nosen så den nästan åker upp sen använder hon munnen/tänderna och öppnar resten=) gäller att komma ihåg att låsa den när man åker bort och hon är hemma!

Tog ett par bilder i morse....ja i morse.... för mej är det förmiddag nu=)


Älsa och Ästher vilar lite efter bus(Ästher sitter på Älsa)

Visst é jag snygg? =)

Av Annica - 9 augusti 2008 18:51

Idag har vi badat och simmat ihop jag och Älsa & Ästher! Så kul att se att Älsa är så räddningsbenägen fast vi knappt tränat nåt, hon fick sitta kvar på land medans jag plumsade i, jag hade som tur var våtdräkten=) men det var inte kallt. Hon skrek rätt ut när hon såg att jag försvann ut i vattnet...hon tror nog på riktigt att jag inte kan klara mej själv i vattnet=) sen kom hon som en furie och hoppade från bryggan inte så att hon tar landvägen när det finns brygga nä inte Älsa inte=) sen simmade hon som en raket fram och "räddade" mej till land, duktig Älsa=). Sen fick Ästher komma i, och hon är också galen i vattnet...fullkomligt orädd=). Vi fiskade ju kräftor igår och fick 486 st på bara tre lyft, inte dåligt=) fast jag äter inte kräftor=). Det har åskat här på kvällningen och ösregnat men nu skiner solen igen

Älsa apporterar

Ästher pussas

matte håll upp mej så jag ser Älsa när hon apporterar


Blöta Ästher

Av Annica - 8 augusti 2008 10:13

Tror på riktigt att vi kommer att få ro runt på tomten snart! Fyyy vad det öser ner, vi har redan en stor vattenpöl på tomten. Gissa om den är rolig att bada i=). Ästher är så full i bus och rackar tyg så det finns egentligen inte ord för det! Det bästa hon vet är att gräva och sen räjsa som en galning runt runt och sen i full fart in i huset och ut igen, gissa om jag har lortiga golv=) hon badar fortfarande i vattenskålarna inne också så ibland har jag vatten från köket ut i vardagsrummet, Älsa vill knappt dricka ur vattenskålarna längre pga att det oftast hur ofta jag än byter så är det lervälling i skålarna=) Hon är ganska lättlärd ibland, sitt kan hon utan problem och hon sitter som ett tänt ljus när hon ska få mat och väntar på varsegod, ligg tränar vi fortfarande på men snart sitter det också, hon kan också goddag, då smäller hon upp tassen i min hand och stirrar in i mina ögon så jag kan inte annat än skratta hon ser så härlig ut. Hon hatar att gå i koppel så det får vi träna mer på. Men nu har jag kunnat släppa ner gardinerna som jag haft uppknutna pga att hon hängt i dom förut=). Hon är fortfarande VÄLDIGT morgonpigg, vill upp mellan kl 05,00-06,00 varje dag! Men hon är så gott som rumsren, hon är "torr" hela nätterna, bajsat har hon aldrig gjort inne=). Ikväll ska vi fiska kräftor, och nej Älsa och Ästher ska inte med.....huu....ser framför mej kaoset i ekan med burar, mört och två bad tokiga hundar.....nej tack....vi bor så nära vattnet där vi fiskar så vi går emellan istället!

Det är min vattenkanna

 

Nu är den trasig

Gott med regnvatten

En av favorit sovplatserna,bredvid toastolen

Av Annica - 4 augusti 2008 19:14

Idag kom Pettson och hans matte Ylva  på besök=) kul tyckte vi=) men Älsa blev nog "lite" besviken mitt i sitt höglöp.......Pettson är ju kastrerad nu=) lite synd kanske=) tror att det skulle blivit fina valpisar=)))) Det gick iallafall bra med Ästher nu, förra gången Pettson var här tyckte han att hon var superdryg och ville sitta i sin mattes famn=) Älsa var lite vaktig den gången också, men inte nu! Ästher har upptäckt att hon också kan dricka vatten i vattentunnorna precis som Älsa gör=)

Av Annica - 2 augusti 2008 09:24

I torsdags var vi och hälsade på Zelda med familj i Torsby. Blev bara över dagen den här gången, jag tycker det känns bäst så med en super energisk valp=) som kliver upp varje morgon mellan kl 05,00 och 06,00!! Men där var hon lugnet själv.....såå det är ingen som tror mej när jag säger vilken energi hon har=). Nu på morgonen har hon haft leonbergerfnatt anfall och tok rusar runt och hoppar rätt upp på mej om jag "råkar" stå i vägen, och får hon tag i kläderna så ritchar det bara till, igår blev det ett stort hål i mina shorts...... Idag hann jag kliva åt sidan med följd att hon hoppade rätt upp i en hink med dahlior=) hela hinken åkte iväg men det bekom inte Ästher ett dugg, hon ruskade bara av sej skräpet och fortsatte! Igår blev jag mäkta förvånad då jag klev ut på gräsmattan och se där låg min kamera!! Den måste ha fått fötter=). Iallafall så skulle Kenneth få hämta sin Ariel Mc i Torsby som Zeldas husse Jörgen har fixat till så den blev så himla snygg att man inte tror att det är samma Mc som förut, ja inte konstigt då han bokstavligt vänt ut o in på den=) han har gjort ett otroligt snyggt jobb med den, nu behöver jag inte skämmas när Kenneth är ute och åker på den, iallafall inte för Arieln=). Jag tog som vanligt en massa foton när vi var där men jag har klantat mej rejält=( jag satt och "pillade" med kameran och VIPS så hade jag raderat ALLA bilder!! Jag blev så arg att jag kallade mej själv en massa fula saker=) Så nu lägger jag ut en bild på 3 st snyggingar i stället                                           
                                                  
                               

Snyggingar=)

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards