Älsa & Ästher

Alla inlägg under april 2010

Av Annica - 8 april 2010 06:27

Hahaha jaa jag kanske har Ank-fötter, jag har alltid haft problem med att hitta skor som inte ger mej skavsår eller blåsor, vet inte varför egentligen för jag har inte överdrivet platta ankfötter eller höga vrister osv...men skor som jag kan gå långt och fort i på asfalt är nästan omöjligt att hitta tror jag! I förrgår så gick jag förbi hos syrran för att bara säga hej när jag promenerade med Ästher..men dåå kom syrran på att jag inte gått en promenadväg som går på andra sidan vattnet där dom bor....nää det har faktiskt inte blivit så..den är ju "ganska" nygjord..eller inte...det är väl några *harkel* år sen dom invigde den  ja det har helt enkelt inte blivit så..men nu blev det av, väldigt fint att gå där måste jag säga..men för mina stackars fötter som sen fick gå långt på asfalt hem blev det jobbigt....hahaha jag kanske har mer klövliknande fötter eftersom jag hellre går i skogen så det är därför inga skor passar! Jag har "hittat" en affär i Falun som jag blev intresserad att åka till...nån ortopedisk skoaffär eller nåt sånt..dom kanske har skor även åt mej.

Igår var jag in och vägde BollnäsTrollet..det var en evighet sen och hon väger 46 kg, hon har ju varit lite tråkig med maten för hon har ju varit skendräktig men nu äter hon som vanligt igen, Älsa vägde jag för ett tag sen och tyvärr hade hon gått upp...inte bra med tanke på att hon ska hålla sej relativt lätt i kroppen med tanke på hennes spondylos, jag har inte ökat på hennes mat eller godisintag men den kalla vintern har ju gjort att hon inte rört på sej lika mycket, hon fick ju kramp i tassar när temperaturen kröp under -10 och när det var som kallast en period så fick hon ju ont i ryggen, så jag hoppas att hon ska gå ner nåt kilo nu när vi rör på oss igen, hennes matte behöver också "lätta" lite...för det måste ju vara nåt fel när varenda jeans man har spänner i midjan...men jag har funderat på om det kan vara så att det är nåt fel på tvättmedlet..så att alla kläder krymper?? Jaa så måste det ju vara  . Och det går faktiskt bra att vara icke rökare..ja det går iaf mycket bättre nu efter 16 dagar   även om Kenneth säkerligen haft lust att   för visst har jag väl varit "lite" extra vass i käften åt han vissa dagar  men nu så hoppas jag att jag aldrig mer tar i en cigarett.

Nu blir det lite snöbilder från helgen..tänk om det ändå kunde vara dom sista snöbilderna för denna säsong...såg förresten en tussilago härom dagen. Mailade till länsstyrelsen( tack för tipset Sigges matte) och fick svar att det mycket väl kunde vara spår från varg men såklart svårt att se säkert på bilderna men fick ett telefon nr till en jag skulle ringa om jag såg mer spår för dom var intresserade att få in rapporter om rovdjur!

spagroparna börjar tina fram

till vissas glädje

blev endast tass spa denna gång

det är sååå skönt att se att Älsa är så pigg o glad

hon sprang som en tok när hon kunde springa på skaren

och försökte hinna i fatt Bollnäsa

oj här blev det krock

Älsa frågar Bollnäsa om hon ger sej???

men inte ger hon sej..

kockoTrollet

äsch jag struntar i henne och rullar i stället

(h)underbart

alapapapapa...fridstöraren nr 1..BollnäsTrollet


stilla nån sekund




jag får inte med hela Bollnäsa på bild ibland



Älsan tar det oftast lite lugnare hon

sa du godis??? en godisråtta är hon  

sen blev det morots stund

mm..så gott

mums

finns det mer morötter??

  

           

  

                    

                                   

        


Av Annica - 4 april 2010 07:28

Igår när vi gick skoter spåret så hittade jag ett rejält lass skit mitt på spåret och nej det är inte mina hundar som gjort det. Och nej det är ingen annan som gått där i vinter, igår var det sån skare att vi kunde gå längre än vad vi brukar kunna..annars har vi en gräns där det brukar börja så att man sjunker igenom och där vänder vi, men igår kunde vi gå långt, och jag kunde ju inte låta bli att ta en pinne och peta i skiten då jag såg att det var nåt mysko som stack fram  det var benbitar i. Spåren i snön var en aning större än Ästhers..jag tog bilder men det blev inte bra bilder, jag letade på internet när vi kom hem och ja jag vet inte men det ser ut som vargskit och vargspår men jag har absolut ingen aning om det är det! Kollade på lodjursspår också men dom har rundare tassavtryck tyckte jag, men nu kan ju faktiskt spåren ha "flutit" ut en aning också! Men lite kul är det tycker jag, nej jag är absolut inte rädd att möta varg...då tycker jag det är bra mycket läskigare om vi möter på en björn där långt uppe i skogen!!

En lustig sak som hände oss också igår morse var att när vi kommit en bra bit upp i skogen och ja jag hade hundarna lösa trots koppeltvång...så ser jag på långt håll att det sitter "nån" mitt i vägen...det var räven...det såg ut som att den var nyfiken på vilka vi var, det var ju så långt ifrån oss och mina hundar såg den inte så jag slängde ut godis på marken så mina fick leta upp och jag satte mej på spåret och försökte fota, men jag hade ju inte mitt "längsta" objektiv på kameran så räven syns ju bara som en liten prick längst bort, ja men av nån konstig anledning fick jag en sån där känsla att jag kopplar hundarna ändå ifall dom kanske får upp vittringen på den, jag hann precis koppla dom och satte mej igen på spåret för att se om jag kunde få nån bättre bild...då får jag se i kameran att det kommer en helt ovetandes räv ut ur skogen inte så långt ifrån oss med näsan i backen och han ser oss inte först..hahaha ni skulle ha sett minen när han såg oss, kunde han ha pratat hade han säkert sagt..men vilka f*n är ni  

Jag hann ta en bild på han också innan jag i princip låg med hakan tuggandes i skaren med ett fullkomligt galet BollnäsTRoll som skrek..släääääpp mej skit matte jag ska jaga räven.

börjar med "skit"bilden

spåren

nyfiken räv

nästa räv





haha jag vann pinnen

och jag tänker INTE lämna den ifrån mej

tralalala bara miiiin pinne   

en oerhört intressant fläck

här skulle dom sitta still en stund....hahaha..titta så hon ser ut Bollnäsa!!!





nu börjar lortvattnet att komma fram i dikena






hmm....

Kenneth körde fram traktorn och det blev perfekt att gå där

tyckte båda vovvorna

vilken tur att det finns lortvatten när man är törstig

mmmm såå gott


vilken skare det var igår..den tom höll för mej  

vovvorna hade jättekul när dom sprang på skaren..bara det att jag blir så rädd att dom ska bryta benen om skaren brister

Bollnäsa försöker likna en känguru


 Bollnäsa lyfter från marken   

    

        

                                      

                                   

           

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards