Älsa & Ästher

Alla inlägg under maj 2010

Av Annica - 5 maj 2010 04:03

Ja hundarna hostar än, Ästhers hosta började om från att ha nästan slutat så började hon igen, men det är värst för Älsa, tredje natten vi inte kan sova hon och jag, jag tycker så synd om henne, hon hostar upp segt slem så det verkar ju komma upp men det måste ju göra ont, vet ju själv när man hostat så där. Igår på jobbet så hostade och kräktes hon om vartannat så jag blev riktigt rädd. Pratade med vet och han satte in penicillin på bägge. Men det tar väl nån dag innan det hjälper. Men det får inte gå så många dagar till innan Älsa måste bli bättre, då får det bli veterinären igen! Pratade med vet ang vaccinering av kennelhostan och han sa att vaccinet är mycket bättre idag än det var förut, nu sprayas det upp i näsan, så det lutar åt att det får bli en sån vaccinering när dom frisknat till.

Bollnäsa börjar få myror i brallan..ett liv i koppel är inte bra för henne, hon är snäll o lugn inne..men när jag tar henne på kort promenad så härjar hon så jag blir grinfärdig...igår fick hon tag i en liten brädbit och sprang runt och kastade runt den innan jag fick av henne den och hon är stark det lilla trollet, det är ungefär som att hon är ute och går med mej..hejhå hejhå NU går vi hit matte o hit o hit o dit...suck...och då börjar hon ju hosta när hon härjar så. Och jag provade att ha båda ut i "rasthagen"..hahahaa näää det gick ju inte..Bollnäsa fick sån där scoobydoo stil och sprang runt och skulle ha fart på Älsa.

Och vad konstigt det känns när man inte kan gå ut på längre promenader med dom...och inte kommer jag mej för att göra nåt inne heller fast jag har massor jag kan göra  . Fick boka av Älsas besök hos massören som hon skulle till denna vecka, jag var ju till han för 3 veckor sen och Älsa hade nåt krångel med en muskel på insidan av låret..han sa att det mycket väl kunde bero på den att hon piper till ibland, och sen vi var dit så har hon inte pipit till en enda gång, så det kanske var den som spökat, så det var ju synd att vi inte gå dit nu då men jag bokar in en ny tid när hon är frisk. Jag ska till min massör idag..antar att jag säkert somnar där  

  


Av Annica - 3 maj 2010 04:43

Ja igår eftermiddag började Älsa att harkla sej och på kvällen började hon hosta...så inatt har vi inte sovit så mycket, hon ser verkligen inget pigg ut, hoppas nu att hon inte blir jättesjuk. BollnäsTrollet är mycket piggare och hostar bara ibland men kan få  rejäla nys attacker!! Nu har dom en rasthage på baksidan av tomten så nu får dom hålla till godo med den tills dom frisknar till och får springa och busa igen.

  

Av Annica - 2 maj 2010 07:04

Tydligen går det kennelhosta överallt nu, undrar om det är så att det går i perioder hostan, för jag har inte hört på många år om den förrns nu då. Hittade det här på nätet när jag kollade runt:

Kennelhosta - SKK informerar på sin sida

Av Annica - 1 maj 2010 16:45

Ja fy så trist att BollnäsTrollet är sjuk, ändå är hostan mindre idag, kommer i perioder men inte lika ihållande som igår, hon har hostat till o från inatt också. Idag har hon även haft ett par rejäla nys attacker också, hon dricker mycket vatten, jag tempar henne varje dag för att se så hon inte har feber. Hon är väldigt trött så det märks att hon är sjuk och hon vill vara nära mej hela tiden...söker tröst liksom, det som är jobbigt är att jag inte törs släppa henne här uppe i torpet då hon gärna vill "titta" lite väl närgånget på fåglar och rådjur...och hon vill inte göra nr 2 i koppel....så hur sjutton ska jag göra?? Vill inte att hon ska dra iväg på nåt maratonlopp i räser fart!! Man kan ju tycka att blir hon tillräckligt nödig så gör hon det..jo så kanske det är men när hon "låg" på Faludjursjukhus höll hon sej i 3 dagar.....

Undrar hur många dagar det tar tills Älsa får hostan då? Vore ju önskvärt om hon får det snarast om hon tänker få den..är ju enklare om dom har det samtidigt...samtidigt blir jag lite fundersam hur hon blir i ryggen om hon får kraftig hosta...det kanske inte gör nåt för ryggen men jag blir ju en aning nervös att hon ska få ont i ryggen, Bollnäsa tar ju i med hela kroppen när hon hostar!

I morse fick jag ett mysigt uppvaknande..kl 05:20....Bollnäsa hostade mej i ansiktet och Älsa slickade mej på tårna..GODMORGON matte   

korta promenader i koppel är inte BollnäsTrollets melodi...

helst inte när Älsa får vara lös

här hittade hon nåt jätte intressant tydligen

spaning efter rådjur...

hihi en bollnäs näsa

mmmm...en fågelstek  

                   

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards