Älsa & Ästher

Alla inlägg den 9 maj 2012

Av Annica - 9 maj 2012 09:08

bra i magen just nu! Hoppas det fortsätter så!! Båda hundarna har haft varsin kräk kväll, ja dom har spytt efter mat och medicin! Då infinner sej min oroasejkänslapåhögstanivå! Inte bra om dom nyss fått medicin och spyr, av min analys så såg jag då inga piller....kan ju säga att den andra hälften INTE analyserar 

BollnäsTrollet är MYCKET pigg, märks att hon inte fått springa fritt som hon vill på ett tag för då får hon myror i brallan....på nätterna, suck.....för denna där räven kan ju finnas på gårn och dååå kan hon tokspringa och leta efter den, typ flera ggr/natt och hon är så lurig så jag vet ju inte OM hon verkligen behöver pudra näsan. Dom få gånger jag inte brytt mej har hon spytt....på mattan, undrar om hon kan framkalla spyor bara för att ge igen för att hon inte fick gå ut? Jaa jag tror faktiskt det....för oftast dom gånger hon ska ut så gör hon inget annat än att leta efter räven  Inatt var "vi" ut först halv 1...sen halv 4 var det dags igen, jag väntade och väntade på att hon skulle göra nåt men hon bara  nosade runt så jag gick ut och sa NU får du komma in....det var ju bara sååå kul så då gjorde hon en sån där studsa grej och försvann runt knuten och sen sprang hon som en toka sen kom hon...skitglad att jag stog kvar på altanen knasvovva!

Och Älsa har blivit som en ny hund, så pigg o glad, igår busade hon lite med Bollnäsa men musklerna i benen är inte riktigt på plats än så hon satte sej på rumpan...då får jag lust att skrika TA DET LUGNT!!! Men klok som hon är så slutar hon själv när hon märker att det inte funkar. Men sååå skönt att hon mår bra!

Pratade ju med veterinär Rebecca Berg i måndags och det var mest borrelia Bollnäsa hade men även anaplasma(erlichias) dom mäter ju antikroppar när dom kollar borrelia och det ska ligga på 500(om jag fattat rätt hur dom gör) ja iaf så hade Bollnäsa 5120.......10 ggr mer.!! Hon ska ju äta sin medicin i 3 veckor och sen ska inget nytt prov behövas tas. Älsa pälsa hade bakterier i urin och fick nu en annan medicin som ska ätas i 2 veckor. Sen hoppas jag att det är borta! Billigt med mediciner också....1000 lappen /hund! Ska skicka in kvittona till försäkringsbolaget så jag hoppas dom vill betala räknade ihop Älsas mediciner och dom är uppe över 2000 kr nu!

Sen läste jag i våran tidning om att vi har snälla fästingar i Dalarna  ja det håller ju inte jag med om men det räcker för att jag ska börja fundera IGEN på OM jag ska sätta på dom medel, men undrar om det rapporteras varje gång nån hund blir smittad? Det har jag glömt att fråga....! Men samtidigt så var det ju super läskigt när BollnäsTrollet visade såna symptom och blev så sjuk! Så det vill jag inte vara med om igen. Och det är INTE kul att betala 13 000 kr för en hund på Strömsholm + mediciner  pga en ful fästing, ja vi har försäkring  och har ju självrisken "bara" men ändå!!!! Nej det får bli medel....tänk OM vi har fler elaka fästingar här eller vid torpet.

Nej nu får det bli sommarvärme för jag vill börja simma med vovvorna i sjön så Älsa får träna upp sina muskler på ett bra sätt!

 

Älsa ser fyrkantig ut  

du har godis va??

flygande BollnäsTrollet


men Ästher...

inte tigger du väl? Nej just ja mina vovvor tigger ju inte 

en granne har sagt att jag har pinkat på deras dynor...

2 ggr dessutom....det har jag inte...inte vad jag minns iaf....  

tror jag ska...

ta mej upp...

åhej.....

jag har så mycket bättre span här uppe

hm lite vatten....doppar tassen först

sen.....

häller jag ur skiten...

här hade Älsan tur att hon inte fick det över sej 


nu ser hon ju helt normal ut...


heelt normal  




nu hakade Älsan på


men drattade på rumpan  

 

 klok som en bok så slutade hon busa ....

vilken en viss toka hade svårt att förstå  


                   

  


                              

                               

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards