Älsa & Ästher

Alla inlägg under maj 2009

Av Annica - 15 maj 2009 18:47

Ja nu kan jag ju inte kalla Älsa för Älsa pälsa....får bli Älsa utan pälsa nu då=)

Hihihi...hon är KORT hårig nu....lång i kroppen och stora öron=)...ja huvudet blev lite för stort också=)...men sååå söt=).......

här kommer bilder

började klippningen på golvet

måste ju pussas också=)

i duschen

go och glad=)

lite vila efter duschen

blåsning

mera blåsning

somnade nästan i blåset

på bordet för finklippning

men är du färdig snart undrar Älsa=)

oj vad smal hon ser ut...och låååång=)

sitter som på en tron=) Cleopatra kanske=)

hihihi...nu syns juvelerna runt halsen även dubbelhakan=)

lite dragkamp



Av Annica - 14 maj 2009 10:25

 Älsas brorsa Eddie har också röntgats och han har också Spondylos=(..... eftersom han skulle börja på agility som han tycker är jätteroligt så valde Carina att röntga honom eftersom Älsa har det...så nu blir det ingen agility för honom=(.....måste citera en kompis som myntade en slogan för våra Landseer...."En stelbent kamrat...Landseer så klart"!

Av Annica - 14 maj 2009 06:25

Ja ikväll ska Älsa pälsa klippas ner=). Ska bli intressant att se hur hon tycker om det då...och hur hon blir och se ut=)...hon är ju en aning lång i kroppen så när pälsen försvinner så kanske hon blir ännu längre=), ja strunt samma det kommer bli bra, hon torkar fort....och slipper förhoppningsvis dessa eksem som ploppar upp här o där! Kanske så att jag tycker att det blir så bra att jag bestämmer mej för att klippa ner Bollnäs också;)...ja den som lever får se=), återkommer med bilder ikväll om det inte blir för sent...tar ju ett antal timmar att klippa en landseer, tur man har proffs att vända sej till för det är INTE så enkelt att klippa....det ska ju bli snyggt också...hjälpte ju till när Signe klipptes ner och det jag gjorde blev bara randigt=)


Älsa pälsa långhårig...än så länge=)

godingar

spanar på grannarna=)


Av Annica - 12 maj 2009 09:48

Ja sen i torsdags har jag funderat MYCKET...på vad som kommer hända med Älsa, det blir mycket känslor i omlopp, vissa dagar vill man bara gräva ner sej och grina även om det inte hjälper....funderingar på OM hon kommer få mycket problem med spondylosen...hon är ju ovillig att hoppa in i bilen så jag lyfter in henne och sen är hon mycket lugnare med att busa....men kan ju inte direkt säga att det beror på det men det tror jag ju...sen att hon piper till ibland i vissa lägen när hon leker med Ästher. Är ju några som undrar vad spondylos är för nåt...det bildas bryggor mellan kotorna i ryggen pga att ryggen är instabil och det "gillar" inte ryggen utan försöker i princip att steloperera sej själv, man kan alltså säga en dålig rygg!! Och när bryggorna växer så gör det ont och inflammation uppstår, så nu får hon en låg dos rimadyl för att jag ska se om det gör nån skillnad. Min förra landseer Signe fick ju kraftig spondylos med fruktansvärda smärtor så vi var tvungna att ta det otroligt hemska beslutet och ta bort henne hon hade även kronisk deformerande artos i kotpelarensleder....tog bort henne i feb-08 endast 4 år o 9 mån så det finns ju i färskt minne...värsta dagen i mitt liv att ta ett sånt j-la beslut=(...så nu är jag ju såklart livrädd att Älsa ska få lika ont....! Det är ju många som menar att spondylos inte är så farligt...men det köper inte jag...som menar att när ryggen väl "stel" opererat sej så gör det ju inte ont....jag vet väl själv när man är stel hur svårt det är att röra sej och man blir otroligt begränsad med vad man kan göra! Nu är det ju en del landseer som man känner som har det....två helsyskon till Signe och en halvbror, sen är det tre till plus Älsa då! Signes mamma och Älsas mamma har samma pappa. Vet en landseer som är ryggröntgad som är fri.

På torsdag ska Älsa klippas ner...TACK SNÄLLA YLVA för att du ställer upp trots att ni har knökfullt just nu *kram*

Klipper ner henne för att efter att ha badat i bäverbäcken/dammen och varit fuktig då jag inte hade fönen med upp till torpet så har hon direkt antydan till fukteksem...en vattenhund som inte tål vatten!!!!!

Nu byter jag ämne=)

Ästher håller på att bli skendräktig...*jippie* =)...hon gräver för glatta livet i hallonbuskarna, äter knappt nåt, bäddar i skinnsoffan så snart har vi nog en fransig soffa=)...

Igår var vi på kursen igen, hon är duktig...men efter fikat så har hon ju såklart tröttnat=). Vi hade inkallning igår...klockrent med bollnästrollet=)...men alla var tvungna att skratta för det är en russel kille med vid namn Roy...gissa om han hade kul...störtkul att retas med husse som fick hålla på ett bra tag för att han skulle komma till han=) härligt att se glada hundar=)

TACK alla för era omtänksamma kommentarer ang Älsa i bloggen!

här ska vi över...gruvade mej en del..jag och Älsa har gått här förut, då gick Älsa på spången...men nu med Bollnäs=)

bestämde mej snabbt för att dom fick gå på sidan=) var lite nervös att dom skulle dra i mej då jag hade dom i koppel

ville inte ha dom lösa då vi var på väg till sjön där den här herrn och hans fru regerar=) såååå sura

spanar på surisarna...hon var bra sugen att hoppa i till dom

här försöker hon psyka dom=)

 usch vilka tråkskallar som inte simmar iväg

ååå vad vi vill bada, trodde dom skulle ge sej så dom kunde bada men icke, dom simmade runt som två gestapo

tjohoo då får man busa med koppel på

wihooo

plask plask

Älsa solar

mina solstrålar=)

pälsa hittade lite gott grönt gräs

vi gick till bäverns damm istället och där bodde inga sura kanadagäss=)

aaaa äntligen sa Ästher

blöt smutsig och glad Älsa pälsa

toppen skönt

på väg i

åhej Ästher gör ett magplask

hoppelihopp

Älsa njuter

Pettersson kom på besök i torpet och då blev det bus

Älsa med en pinne som alla ville ha

nospuss




tre rumpor men Petterssons syns ju knappt=)

Tripp, trapp, trull=)

tjohoo här kommer Pettsson

Älsa pälsa i full galopp

Pettsson letar efter en pinne jag slängt upp på vagnen=)

Bollnäs sovstil=)

Bollnäs har skaffat tasspall=)





Av Annica - 7 maj 2009 19:07

Har varit till Veterinären och röntgat Älsa nu! Ja tyvärr så har hon spondylos på 2 kotor och begynnande på flera....ville spy när plåten var färdig för jag såg ju direkt.....jag pekade till o med före veterinären och sa spondylos och han kunde ju bara hålla med=(

Jag köper INTE att hundar i 4 årsåldern ska få denna skiten!!!!!!!!!!! Vart fn är vi på väg med Landseeraveln? Och sen komma och säga att dom BEHÖVER inte få problem av det, nä men än sen då! Det kan ju inte vara normalt iallafall! Vet inte om jag ska grina eller skrika!?! Nu ska jag sätta in rimadyl ett tag få se om hon slutar pipa/skrika till i vissa lägen! Om det är inflammationen som spökar när helvetet växer!

mitt goa snälla pälstroll var såååå snäll hos vet, behövde inte ens sövas!



Av Annica - 6 maj 2009 06:31

Jaha nu är det några dagar sen jag hade lust att uppdatera=)

Iallafall så blev gärsgårn färdig och det blev toppenbra, nu TROR jag inte att vovvorna kommer ha en chans att hoppa över....ja jo vill dom så går det säkert=). När jag öppnade upp så dom fick hela gården till förfogande i söndagskväll så var dom med mej ut för att sen gå in och lägga sej!!! Jag trodde dom skulle bli överlyckliga för att slippa ut ur sin tillfälliga inhägnad...tji fick jag=)

Pratade med grannen som har Abbe o Frej(shettisarna) han är ju vaktmästare på hembygdsgården som vi bor bredvid...det är där byskräcken Sigge är för det mesta...det var förresten dom som döpte Sigge till byskräcken=)....ja han är ju så fräck så han går ju in till dom och äter upp maten från deras gamla katta när dörren är uppe, dom har "kastat" ut han varenda gång men han bryr sej ju inte....dom är ju inte sura för att han gör det som tur är....nu hade frun i huset tagit fram sprayflaskan med vatten och tänkt att om jag sprutar vatten på han så sticker han nog....jo eller hur....han hade då satt sej och lugnt slickat bort vattnet och sett ut som att va bra nu fick jag vatten =))) han är ju inte rädd för vatten!!! Ja vad ska man göra med denna katt?!=)

Abbes "näsa"=)

i busar tagen

Lejon anfall

ååå vad det kliar

Finaste=)

där innanför bor vi=)

ja i den där "lådan" hade jag tänkt sätta ringblommor...suck..

Ästher kollar in Abbe o Frej i hagen


ställde fram en hink med vatten och la i godis

no problems sa Älsa och fiskade upp godiset

sen var det Ästhers tur.....hon funderade ett tag om det gick att ta det med tassen=)

men sen så fattade hon

ööö...jag kunde ju=)

det kom en plastpåse flygande och Älsa var direkt framme och "fixade" den=)

Ästher sitter o funderar lite

igår kväll så åskade det lite här

som tur var så blev det bara lite muller, men det var verkligen svart på himlen!

Av Annica - 3 maj 2009 08:11

HELT otroligt...har haft batteriet kvar i laddaren i flera dagar och när jag provade igår så hade det helt plötsligt laddat och gick att använda!!!! Märkligt men såklart bra=)

Nu är snart våran nya gärsgård klar....den är rejält hög så nu kan vi nog ha strutsar här innanför också utan risk att dom tar sej ut=)...kanonbra!

Jo sen är det så att jag funderar på att stjäla en valp....kan väl inte göra nåt? Den är svart o vit och otroligt söt....ja det finns 3 st svartvita så om jag tar en så kan det väl inte göra nåt?! Och när den är svart o vit så måste det väl vara en landseervalp?

Abbe och Frej i busar tagen

Snygg Abbe=)

gärsgårn

fårstängslet har varit vårt tillfälliga staket några dagar

grannen Pablo

grannen Wilda har tråkigt=)

"min" valp=))))))

3 st svartvita...men 2 st är ju brunvita?? Brunvit landseer? Ja det kanske har blivit nå pigment förändringar?!

Av Annica - 1 maj 2009 09:09

Åh det är sååå trist att inte ha kameran, hann inte få ett nytt batteri före helgen=(. Vi åkte hit till torpet igår för att slippa raketer och smällare, vi bor ju granne med hembygdsgården som har en stor brasa och ett stort fyrverkeri så det är så skönt att kunna fly hit. När vi kom hit igår så fick Ästher ett riktigt tokryck....hon sprang som den värsta jag vet inte vad=) sååå skönt att rusa av sej! Idag var det jag som vaknade PIGG kl 5=( satte på kaffe och gav hundarna en liten portion frukost, kl 7 gick vi ut i skogen...vi gick till en sjö som ligger en liten bit härifrån, man går verkligen mitt i skogen över stock och sten, men jag har lärt mej nu så jag hittar riktigt bra ute i buschen, skönt det för nu vet jag att jag inte går vilse=). När vi närmade oss sjön kopplade jag voffsen för jag vet att det är mycket sjöfåglar som bygger bo där bla svanar och kanadagäss. Det kom ett svanpar glidande...väldigt mäktiga fåglar tycker jag, ser ut som att dom äger hela sjön där dom glider fram! När vi började gå efter kanten så dök det upp ett kanadagäss par....dom agerade poliser...dom följde efter oss hela vägen, stannade vi så stannade dom, dom såg ut som att kommer ni ut i vattnet då j-lar=), Ästher var riktigt intresserad så jag lovar att om jag släppt henne så hade hon garanterat plaskat ut till dom, dom kan ju vara riktigt ilskna så jag var glad att hon inte var lös! Efter en stund så kom det en ensam kanadagås och då blev det fart på "poliserna" som vaktade oss, oj vad dom skrek och jagade iväg den ensamma, sen kom herr o fru svan glidande tillbaka då blev det också liv i luckan, jag var super irriterad då jag inte hade kameran för det skulle blivit roliga bilder!

Igår var vi ner till bävernsnäste så dom fick plaska lite, hahaha...Ästher var ju bara tvungen att kliva upp på bäverhyddan...är glad att inte herr bäver dök upp=), sen hittade ju så klart Älsa nåt snuskigt bajs att rulla sej i...vet inte ens vad det var, vill inte veta heller=) hon är hopplös att äckla runt sej i sånt, konstigt nog så rullar inte bollnäsa sej i sånt!!! Imorgon kommer gubbarna och ska sätta gärsgårn...hoppas att dom hinner sätta överallt, dom sätter c,a 75 m/dag och tillsammans med grannarna så är det 140 m... så dom borde ju hinna lördag och söndag, vore så skönt så mina troll får tillbaka sitt revir igen=) 

bilden från i somras när Ästher somnat under bordet=)

här hade hon vickat en balja vatten över sej=)

Älsa pälsa i somras

hihihi...bollnäsa syns knappt...tänk att hon vart sååå liten



Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards