Älsa & Ästher

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Lite nervöst igår

Av Annica - 11 december 2009 06:22

Ja igår var det en dag som jag var en aning nervös! För det första så skulle vår vän Zelda in för att operera bort sin juvertumör och ta bort en fettknöl. Sen på eftermiddagen så skulle Ästher in för HD/ED röntgen(höfter o armbågar). Det gick bra för Zelda, tumören togs bort och det hade INTE spridit sej till lungorna   Så underbart skönt att höra, så nu hoppas jag att Zelda återhämtar sej fort från operationen så hon får ut och lorta runt i spagroparna igen  

Ja och sen skulle som sagt Ästher röntgas, det är ju alltid nervöst sånt där, inte för att hon visat att hon skulle ha några problem men man vet ju inte förrns man sett plåtarna! Det var knökfullt i väntrummet så hon fick sprutan ute i bilen, där somnade hon så skönt så, sen fick vi bära in henne, husse stönade lite och sa nåt om att hon var tung  det såg bra ut på plåtarna iallafall så nu är det bara att invänta svar från Skk som läser av plåtarna och hoppas dom tycker det ser lika bra ut som vi tyckte, jag frågade om jag kunde få en ryggröntgen på henne också, då klappade veterinären mej på handen och sa självklart, han vet ju att jag är en mycket orolig matte efter det som hände med Signe och han röntgade ju Älsa första gången för ryggen också. Tack o lov så såg ryggen perfekt ut, inga såna där fula nabbar  man vet ju inget om framtiden men det känns sååå skönt att det inte finns nåt i ryggen nu iallafall!

I morgon åker jag o Kenneth, Carina o Ulf på vår numera traditionella Stockholms tripp, vi sover på hotell i två nätter och shoppar och tar en o annan    och tittar på den stora hundutställningen, om jag inte minns fel så är det fjärde året i rad som vi gör detta tillsammans. Bästaste Sofia är ju hund o kattpiga..men nu börjar det krångla till sej för hon håller för det mesta till i Boden nu för tiden..men som tur är var hon tvungen att åka hem för hon slutar skolan idag, hon har läst på distans från Boden, såå vilken tur att hon kom hem denna helg...ja annars hade jag väl skickat vovvorna och byskräcken med taxi upp dit!

I onsdags efter jobbet så åkte jag upp till torpet med vovvorna, jag har köpt mej ett nytt allvädersställ, så skönt att inte bli blöt, det är ett som andas så man blir inte så där svettig o äcklig som jag blivit i mitt dåliga regnställ, nu är det bara ett par nya kängor som behövs, jag har haft mina graningekängor i 6-7 år men nu är dom slut, jag har letat o letat men hittar inga som jag vill ha, jag vill ha graninge igen för jag har varit supernöjd med dom jag haft. Jo jag har hittat graninge kängor på nätet som jag vill ha men jag vill gärna prova innan jag köper så jag får väl leta vidare efter återförsäljare, köpte mina förra på granngården men dom har inga bra modeller just nu, får prata med dom om dom kan ta hem så jag får prova!

Jag hade Älsa lös i skogen även denna gång, det gick bra förutom att hon efter ett tag fick NOG av Bollnästrollet som retade gallfeber på henne så då var hon ju bara tvungen att rulla runt henne i mossan, och det var ju inte så bra för på natten så fick hon antagligen lite ont i ryggen för hon bytte sovplats 173 ggr minst och gnällde lite, på morgonen så var hon lite låg och såg ledsen ut och var supertrött, men på eftm/ kvällen var hon som vanligt igen, så jag hoppas att det inte blir nåt krångel med ryggen igen, det är ju hela tiden ett vågspel vad hon klarar av att göra!

hihi jag tycker hon såg valpig ut på denna bild

dans i skogen

ett spöke? Nej det är ju Bollnästrollet

släääpp mej skriker Bollnäsa jag har inte retat dej

bläää på dej Bollnästroll

hör en fågel

vadå stor tunga säger Ästher

Älsa poserar

då ville Ästher vara med

jag kom på att jag skulle prova med att få med oss tre på samma bild genom att hålla i kameran..hahaha..undrar vilket håll jag tror kameran är och var är är Bollnäsa?

sådär ja nu blev Bollnäs med..men vad tittar jag på?

men nu då..hahaha...

haha ja käre nån

puss på dej matte nu räcker det va?

nu ställde jag kameran på en stubbe och använde självutlösaren, titta vilka som kollar in i kameran..inte jag inte  ja herregud så här många bilder på mej ska ni slippa i framtiden jag lovar, jag gillar inte att vara framför kameran, men nu var det en kul grej så ni får se vilken mästerfotograf jag är .


På söndag är det ju Lucia och eftersom jag inte är hemma då så ville Älsa o Ästher lussa för mej i morse och hälsa en trevlig Luciahelg till er alla  

sankta lucia   

det är helt otroligt vilka samarbetsvilliga hundar jag har, det är inga problem att "spöka" ut dom, men det kanske är så att dom vet att det vankas extra gott när dom gör sånt här, idag blev det skinka         


                                         


 
 
AnneSofie

AnneSofie

11 december 2009 09:15

Fina lucior i soffan å så den däringa som har hamnat på rygg. Kunde lika gärna varit mina troll.
Leo fick lov att sova en stund hos mig i morses när hussen åkte till jobbet och jag låg kvar för att titta på nyhetsmorgon. Leo snarkade så högt så jag fick gå upp - jag hörde ändå inte TV:n.
Skönt att bilderna var ok.
Ha en bra helg.

http://www.sofielundilerdala.se

 
Kristin & Harras

Kristin & Harras

11 december 2009 09:32

Haha vilka härliga bilder!!
Skönt att det såg bra ut på Ästers bilder!! Harras har en D-höft andra A. Vilket känns sådär, men än så länge så hänger han med! Tur att han är en tunn kille då! /Kristin

http://www.freewebs.com/pipps

 
Anneli

Anneli

11 december 2009 14:01

Fick ett riktigt skratt anfall när jag såg hur happy du såg ut på bilderna..muntrare granne får man nog leta efter:) ses i sthm!!

http://www.la-sirenitas.se

 
Edith

Edith

11 december 2009 15:36

Hoppas resultatet på Ästher's röntgen blir bra.
Matte blev lite avundsjuk när hon hörde att er matte och husse ska till Stora Stockholm. Min matte var alltid där när hon bodde i Stockholm. Det var liksom årets höjdpunkt. Vilken tur att Sofia kan ta hand om er under helgen. Ni är urtjusiga som Lucia och tärna. Finare kan inte finnas. Ha' det!

http://www.parisercollie.blogg.se

 
Anette med Flock

Anette med Flock

11 december 2009 16:03

hahaha vilka sköna bilder...vaddå slippa se dig på bild...du gör dig kanonbra på bild...underbara lucior och tärnor du hade hehehe...hoppas att du får en skön helg i Sthlm det är du värd:=))

http://www.activeassar.se

 
Ingen bild

malte o snokas

11 december 2009 17:08

men vilka stiliga lucior o tärnor!! o mattor... nä matte menar vi!!
va skönt att höfter o rygg var snygga! men att höfterna var stiliga har vi ju sett på bild redan!
ha nu en trevlig semestertripp till sthlm!
fredagsslafsar

 
Bamse och Valle

Bamse och Valle

11 december 2009 19:36

Vilken tur att Sofia kunde slita sig från denna tråkiga stad, om man nu får säga så om våran grå utan snö trista stad. Våran Matte säger att vi drar in alldelens för mycket sand och skit, och vi håller nog med henne. Vi har fullt upp med att tvätta tassar, ben och mage. Ha en skön helg i Stockholm

http://mrbamse.bloggagratis.se

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

11 december 2009 21:18

HAHAHAHA!!!! Du är bara för toppen Annica! Du bjuder på dig och dina voffs och ger oss som läser din blogg många tillfällen till mycket skratt! Du är en störtskön människa!
Kram till dig! och ha nu riktigt trevligt i Sthlm tillsammans med Edsbyarna! Glöm inte att dricka en öl för mig;)

http://zelda.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kristin & Harras

11 december 2009 22:22

Hej! Nej inget som hänt men hans farbror har visst D på båda...

 
Ingen bild

malte o snokas

13 december 2009 10:18

ha en trevlig lucia, eller lus-fia som vi säger här hemma!
slafspussar på söttanterna med snygghöfterna!!

 
Anette med Flock

Anette med Flock

13 december 2009 16:06

Vi vill bara önska er en glad Lucia:=)) hoppas att ni haft skoj i Sthlm:=))

http://www.activeassar.se

 
Therese & Atlas

Therese & Atlas

14 december 2009 20:54

Härligt bilder! som vanligt, jag fnissade en hel del ;) Skönt att höra att Ästhers rygg såg fin ut, har fått nog av dåliga ryggar nu :(
Snyggaste luciatåget jag sett nån gång =))
Kram

http://www.atlas.blogg.se

 
Lillan & Zelda

Lillan & Zelda

15 december 2009 12:10

Nå? Hur har ni haft det i stora staden? Bra hoppas jag:)

http://zelda.bloggagrati.se

 
Ville

Ville

15 december 2009 16:38

Underbara bilder på underbara brudar ;)
Jag gillar er som Lucior skulle nästan velat bli bjuden på en pepparkaka av en sån läcker donna...
Jag försöker söka mig till snön ...har ni någon??
Nospussar

http://marno.bloggagratis.se

 
Kennel rozcoe'z

Kennel rozcoe'z

15 december 2009 18:31

GOD JUL O GOTT NYTT ÅR !

http://www.rozcoezkennel.se

 
Ingen bild

malte o snokas

16 december 2009 12:38

vilken fin presentationsbild ni fått! å va man får sommarvibbar!!
här kom snö inatt o den ligger tom kvar även om den ser lite blöt ut. matten gnäller om halkan men vi tycker bara det blir mer fart då bakom oss i kopplet på matten alltså, sen tog hon på sig broddarna o då gled hon inte lika bra matten o vi fick ta i ännu mer...!!
slafspussar

 
Carina T

Carina T

18 december 2009 00:50

Inget slår erat luciatåg =)))))
Nu är det väl dags för en uppdatering.......

Kramisar!

http://ozzyeddie.se

 
Marie o Urkho

Marie o Urkho

18 december 2009 11:23

Alltid ett nöje att läsa din blogg! Vilka härliga bilder du hade idag. Jag uppskattade bilderna där du försöker få en fin gruppbild. Skrattade gott för jag har haft samma bekymmer. Ha ha ha... Men till slut så blev det ju toppen! =)

Roligt att Ähsters bilder såg bra ut. Grattis! Nu hoppas vi att Skk säger samma sak. Tror jag dom gör!

En överraskning till dig! Jag har uppdaterat min blogg!! =)
Gå in och kolla in mina vinterbilder. Nja, jag har ju inte varit så duktig och fått med Urkho. Han är SVÅR att få med på bild kan jag säga. =)

Ha det gott!
Kramar

http://www.horby.nu/ahlman

 
Ingen bild

malte o snokas

18 december 2009 12:03

hoppas allt bra med er! vi skickar lite snöiga pussar!!

 
carina jonsson

carina jonsson

18 december 2009 14:00

Härliga bilder som vanligt hos dig.Kul att även du fastnade *haha......blir som med mig :Sällan man är med för det är ju jag står BAKOM kameran *haha-Kramar om Carina & Mack-Myra

http://www.svartangel.zoomin.se

 
Ingen bild

Ylva

18 december 2009 15:30

Är du sjuk?????? länge sen du blogga, längtar efter att se lite ny vinter kort på älsklingarna. Du får inte ha så här långa uppehåll det till hör min morgon rutin innan jobbet att ta en kopp kaffe o titta på Älsa o Ästher!!! Kramiz Ylva o Peterson

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annica - 9 juni 2016 06:39

Torsdagen den 26 maj gick den finaste kattastrofen sin sista rond 16 år gammal   han fick fel med sköldkörteln hypertyreoidism och alternativet skulle vara att börja medicinera honom och åka på täta veterinärkontroller för att kolla att medicinen var...

Av Annica - 28 april 2016 08:44

Ja i tisdags fyllde mitt älskade galna roliga Bollnästroll 8 år!!!! Otroligt vad åren går, men själv känner hon sig nog som en unghund...och det är väl det jag tror att hon är också      men jag minns som igår...vilken terroristvalp hon var  ...

Av Annica - 15 april 2016 06:39

Ja nu är jag trött på mina grannar...     Neeej jag skojar bara   men skulle vilja ha något plankliknande mellan gårdarna, som det är nu innan det blir grönt så retas våra hundar med varandra så man kan bli galen (galnare) jag har min ytterdörr så nä...

Av Annica - 12 april 2016 08:47

Ja idag har jag en skitlista   Nr 1: Kennelhosta som tydligen går här nu Nr 2: Hundägare som har sina hundar lösa som rusar rätt på när man kommer och går med sina egna i koppel    Nr 3 : Bajs   ...Ästher väckte mig kl 3 och skulle akut ut...då...

Av Annica - 11 april 2016 18:24

Ja nu har det gått några månader sen jag skrev något på denna sida, tänker iallafall ibland att jag ska skriva men sedan blir det inte av. I lördags var jag till Ludvika och kollade på hundutställning det var roligt fina hundar och trevligt folk at...

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards