Älsa & Ästher

Alla inlägg under augusti 2009

Av Annica - 8 augusti 2009 10:40

Sigge är INTE klok! Igår la jag mej och somnade bums när kl var 22, Bollnäs väckte mej 22:30...mitt fel jag hade glömt att ta ut henne för kvällskissning..jag somnade igen och sen väckte hon mej 1:30....var antagligen för varmt, jag la mej i soffan nere så kunde hon sova på altanen och jag kunde ha dörren öppen för det var jättevarmt. Kl 2 "VRÅLADE" det till....suck ...suck...Sigge talade om att han minsann hade kommit hem..han jamar ju inte han vrålar....han låter som när katter slåss..ja han pratar tydligen så! Jag bad han hålla snattran...men det hjälpte inte..jag försökte ignorera honom i hopp om att han skulle försvinna ut..jomen tjena Sigge ignorerar man ju så klart inte=)...då kom han fram till soffan och ställde upp framtassarna på soffkanten och kikade på mej ungefär som ...jaha ligger du här....sen hoppade han upp på kanten och la sej där, skönt tänkte jag nu får jag väl sova då! Icke sa nicke....då fick han fnatt..han hoppade upp på ett skåp och sen vidare till tresits soffan och hade tokrace..hoppade över till min soffa...då fick jag nog och talade om att nu åker du ut, lyfte upp han och han var såååå kurig så....det var inte jag den tiden kan jag tala om, jag stängde altandörren sen jag släppt ut han, sen var jag in på toa och när jag kom tillbaka så såg jag att vår lampa lyste i hörnet utanför så jag tänkte sköööönt nu gick han så jag kunde öppna dörren igen.....tjoho...tog max 3 sec så var han tillbaka och talade om med sin "ljuva" stämma maaaaaattteee jag är hemma IGEN=)....då åkte han ut igen och jag stängde dörren!!!! Pust och stön fick äntligen somna..till kl 4:30 då small det till på altandörren..Bollnästrollet skulle in=)

så här skönt sov Bollnästrollet när klockan var 6 i morse=)

zzzzznark


Av Annica - 7 augusti 2009 16:40

Idag mår Älsa pälsa bra=)...hon är tom busig....inte bra det då när man hela tiden får säga åt henne och avleda henne. Jag la mej en sväng i hammocken när jag gått en promenad med henne, båda låg och sov så jag tänkte att då passar jag också på...hahaha....då reste sej Älsa och tittade på mej sen gick hon in och hämtade en gummikong....kommer emot mej i hammocken och busmorrar=)...kom igen då matte nu busar vi=) när hon lugnat sej så kommer Bollnästrollet med ungefär en liter vatten i munnen...ååå matte du och jag...den litern släppte hon ut i armhålan på mej så det rann innanför t-shirten..då gav jag upp min planerade middagslur=) Men det är såååå underbart att Älsa verkar må bra!!!! MÅTTE det hålla i sej. Tyckte så synd om henne idag när vi gick på promenad...när vi var på hemväg och skulle svänga upp mot våran väg så tvärnitar hon och blir åsnan ior...hon vet att andra vägen leder ner till sjön...hon ville ner och bada=(...hon ska ju inte simma förrns jag pratat med ortopeden och sen har hon ju sitt lilla fukteksem på magen...det har iof nästan torkat men bäst att vänta ett tag! Jag har satt upp ett fårstängsel utanför altan så hon får ligga på plattorna iaf...det är hennes favorit plats på sommarn.

finaste vovvorna i världen=)

hallååå Älsa kom ut och busa med mej

kolla det är jättekul

wihooo

ok får springa själv då

Älsa fick låna Bollnäs mjukis lejon

då passade hon på att snutta..inte ofta hon gör det


Av Annica - 6 augusti 2009 10:19

 Älsa pälsa har mått dåligt inatt...hon har pipit och gråtit till kl 2 inatt sen blev hon lugn och somnade. Jag tror att det är efter narkosen, för när hon rest sej så har hon inte "sagt" nåt så jag tror och hoppas att det inte är pga ryggen hon varit ledsen, jag har masserat henne och strykit på henne ända tills hon somnade..direkt jag slutade så började hon gråta igen=( tycker så synd om henne,nu är hon lite piggare och lite gladare men så klart jätte trött. Hon vill inte gå ut och göra sina behov utan hon håller sej, iof så åt hon ju inget igår för hon ville då rakt inte ha nån mat igår..men vem vill det om man är fyllsjuk=)..inte jag iaf=). Nu har hon fått en mini portion och druckit lite vatten och nu ville hon ha. Hon har ju öroninflammation också så jag har fått örondroppar och ett öronrengöringsmedel, och så har hon ett fukteksem under magen=(..det är inte bara ett bekymmer hon ska råka ut för! Kl ringde 5 så vi är en aning möra jag och vovvorna, jag skulle ju ha jobbat idag men vill inte släpa med henne upp dit idag, jag kanske kan åka upp själv en sväng på eftm, ja vi får se hur hon blir under dagen, vill inte nå gärna lämna henne själv hemma heller, ja hon har ju sällskap av Ästher men ändå! Nu ska jag gå ut och klippa gräset när Älsa sover=)

Sigge äter ju dietfoder nuförtiden..och det har då gett resultat=) hans matchvikt var ju 7 kg..nu väger han bara 5,5kg...så nu är han nästan mager:/

Av Annica - 5 augusti 2009 19:07

Pust vilken lång dag det har varit!!! Vi var framme i Strömsholm 7:30...fick komma in 8:00. Lämnade över henne till en sköterska, Älsa knallade glatt med=)...det är ju det jag alltid sagt, hon skulle följa med vem som helst, världens lättaste hund att stjäla bara för att hon tycker så mycket om människor=), vi åkte till Eskilstuna och vankade av o an, sen stannade vi i Kvicksund...fick se en broöppning...kul?..not=)...men det tyckte ju Kenneth så klart...åkte till Strömsholms slott och vankade av o an där....kvart i två höll jag på att krevera....då säger Kenneth dom ringer fem ö två då är säkert lunchen slut...fem ö ringer min mobil...tror hjärtat stannade och jag fick sån lust att inte svara men det gjorde jag ju självklart=)...några nervösa sekunder när Vet presenterar sej och jag fick lust att skrika att jag skiter i vad du heter berätta om Älsa..ja hon berättade att dom i princip sett samma saker som på första röntgen!?! Men att det är värst på höger sida, hon har bokat in mej på ett telemöte med ortopeden som så klart har semester nu=(....hon säger att vi ska fortsätta som vi gjort med Älsa, korta koppel promenader osv....lägger på luren och det känns som att jag är på ruta ett igen..snurrelisnurr i skallen, ringer upp en vän och berättar om Älsa då hör jag Kenneth pratar i sin mobil, när jag lagt på så förstår jag att han pratar med Vet?!? Hon hade ringt på min mob igen men det var ju upptaget=) hon berättade då att hon bokat in oss på ett möte med ortoped Ole Frykman också...men han ska ringa mej först och då ska vi ta ställning vad vi ska göra med Älsa om det behövs en operation eller inte och diskutera ev rehab, Kenneth frågade saker som jag naturligtvis inte frågade(nej jag hade ju kaos i huvudet), han frågade vad hon trodde om prognosen...hon sa att hon egentligen inte skulle uttala sej om det men hon tyckte att det såg ut som att det inte skulle behövas nån operation utan att Älsas rygg "bara" kommer att steloperera sej=)))))  SÅ det TROR jag naturligtvis på!!!! Mitt hopp har verkligen vaknat till liv idag=)))) känns som jag vunnit högsta vinsten på nåt vis=))), efter ytterligare 1,5 tim fick vi hämta henne....jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när jag såg henne....hon såg ut som..tror det var Mowgli som sa..."Jag är tuffare än somliga tror" när hon kom lullandes i korridoren..såååååå underbart att se vackra pälstrollet igen om än något berusad=) hon drog ut mej genom dörrarna hon ville verkligen hem=)

Gud sååå underbart att ha henne hemma=)))))))))))))))

kl 17 var vi hemma och Älsa sover så skönt nu=)

Av Annica - 3 augusti 2009 06:11

Ja idag börjar vi jobba igen..undrar vart dom här veckorna tog vägen? Har ju varit en "orolig" semester då Älsa pälsa fick ont. Men nu är jag såååå GLAD=)..tre nätter på raken har det gått bra för Älsa, inte ett pip när hon bytt sovplats=))) ett litet pip häromdagen när jag var med henne ute och hon kom på att hon skulle busa med mej och gjorde en helomvändning då pep hon till...måtte det hålla i sej så hon slipper det onda !!!!!!! Hon är jättepigg och framför allt glad=) Besöket på Strömsholm närmar sej....det kan ju inte gå annat än bra...det har jag BESTÄMT och då är det så=)


Jag har förstått att det finns dom som läser min blogg som tycker att man bara skriver när det är nåt fel med vovvorna, men det är ju så att jag vill tala om när dom både mår bra och  inte mår bra...dom är ju mitt allt, och jag kan inte förstå varför man inte ska få tala om när saker och ting är fel? Men att läsa min blogg är helt valfritt..jag tvingar ingen att läsa=)


I förrgår så kom jag på att jag skulle plocka blåbär....vi åkte till en skog vi inte varit till på länge...Älsa fick gå med husse i koppel...ja Älsa hade koppel inte husse=)...även om han skulle behöva det ibland;) Ästher var ju lös....och det fanns ju så klart massor av lort diken och en helt galen Bollnäsa sprang och badade i varenda en så vi fick oss "lite" stänk vi också...husse hade lågskor så han var väl inte så road när han balanserade på en smal gång över ett dike med Älsa i koppel och sen sa det bara swisch så kom Bollnäsa som en raket rätt genom diket så skitvattnet sprutade..jag skrattade ju så klart men det gjorde inte han=)) ja iallafall så hittade jag blåbär...35 st!

Igår när vi var uppe i torpet så gick jag med vovvorna först i skogen...husse ville inte följa med;) Bollnästrollet måste ha en Jetmotor under pälsen, jag har faktiskt aldrig sett en sån stor hund ha ett sånt MÅSTE SPRINGA, BADA BUSA, behov=))) Älsa vill ju också bada så hon fick gå i bäcken med mej hängandes i kopplet...jag hade stövlar men var var dyngsur överallt tack vare att Bollnäsa så klart måste vara precis där man är..gärna tvärnita mitt framför näsan på mej så jag springer in i hennes mysiga blöta päls=)

Efter det så fick dom vänta i torpet och jag gav mej iväg och letade blåbär..ja nu fick jag ihop 693 gr!! Det ni=) jag tror det räcker till en syltburk iaf=) tror jag hade mer myggbett än blåbär innan jag var färdig=)

Igår kväll åkte vovvorna i duschen..kan ju säga att det inte är populärt..allra minst populärt för Bollnästrollet....hon blir liksom putt på mej=) det måste vara det mest förnedrande man kan utsätta henne för=) när jag blåst färdigt henne med hundblåsen blir hon helt galen..springer runt runt och hoppar på mej som att nu j-lar ska du få=)

Bollnäs har fått ett mjukislejon från loppis...jag satte den på skåpet för vi skulle till skogen först..då satte hon sej nedanför och tittade på den och såg ut som hon sa..hallå kompis varför sitter du där=)

tjihooo

mmm..härligt säger Bollnästrollet

vadå lortigt????

på väg ner i "skumbadet"

måste stoppa ner huvudet för att se vad som finns där

titta jag fann en pinne

pust vad jobbigt att hålla andan under vattnet

sååå skönt sa Älsa pälsa, Bollnäs håller med

här hoppade Bollnäs över både bäck och Älsas koppel..hon är sanslös

MÅSTE springa=)

spanar i skogen

mera span

Älsa pälsa sååå go=)

tuggelitugg

mina blåbär=)

grannen Pablo fastnade på bild också=)

han låg och myste i skuggan




Av Annica - 1 augusti 2009 07:11

Ja det går i vågor med Älsas onda....vissa dagar är det nästan ingenting och vissa dagar gör det mer ont. I förrgår morse skrek hon så jag trodde att nu får både hon och jag hjärtinfarkt..tom..husse vaknade och han är inte lättväckt...gud vad maktlös man känner sej=(...det är absolut värst när hon legat länge som över natten...då börjar hon pipa långt i förväg innan hon törs resa sej...jag försöker hjälpa till när hon ska resa sej...först masserar jag försiktigt och sen försöker jag stödja henne så inte benen ska glida iväg..är ju som att dom inte riktigt hänger med då hon legat länge=( igår pep hon till när hon la sej på golvet också. Igår rök dom ihop i torpet...har aldrig hänt förut, jag skulle ge dom frukost och Älsa låg under köksbordet..hon tar ju ett tag på sej innan hon vill resa sej så jag tog fram varsin påse med mat åt dom..lockade på Älsa...Ästher hoppade som vanligt runt som en skogstokig...mat är det bästa som finns i hennes värld...jag la ner en påse med mat i ena skålen utan att vicka ut den....för jag skulle ta bort en stol som stog i vägen för Älsa....sen när Älsa kommer upp på benen och närmar sej matskålen då flyger Ästher på henne..hon vaktade ju såklart matskålen och trodde nog att hon inte skulle få nåt...Ästher smäller upp en tass på Älsas rygg, det låter rejält och jag tänker att nu blir det slagsmål..jag backade och tänkte att jag får ta en stol och sticka emellan dom, ingen idé att börja "gorma" eller börja dra i nån hund då skulle ju garanterat den ena få övertaget...men då viker Älsa undan!! Jag antar att hon kände att det inte var nån idé då hon har ont i ryggen...jag plockade undan maten och dom fick vänta en stund, sen flyttade jag Ästhers matskål så hon fick äta i andra delen av köket...när dom ätit så såg det lite spänt ut mellan dom men efter en liten stund så var allt som vanligt. Ja jag klandrade mej själv såklart för att jag var så dum och la ner maten innan båda var på plats....sen blev jag rädd att Ästher känner att Älsa har ont och vill försöka "klättra" på rangordningen?!? Nej jag hoppas på det första.....för som sagt maten är Ästhers stora höjdpunkt på dagen...jag tror faktiskt att om jag kastade upp maten på taket så skulle hon kunna klättra uppför stegen för att hämta den=)

Nåt possitivt är att Älsa har inte "sagt" ett ljud inatt...jag har hört att hon bytt sovplats ett antal gånger men inte ett pip hon sagt=))) jag blir sååå glad=)

1 aug idag...det närmar sej för besöket på Strömsholm....antar att jag kommer darra som ett asplöv hela vägen dit.....vi ska vara där 7:40 på morgonen 5 aug...lämnar henne där då vi inte får vara med på den röntgen...synd nog, det skulle jag jätte gärna ha velat. Vi åker antagligen in till Västerås och väntar tills dom ringer nångång på eftm...huuu vilken hemsk väntan det kommer bli!!!!

Älsa ligger gärna i bilen när vi är ute och grejar i torpet..Ästher gör henne sällskap ibland

en stor linslus

Bollnäs har snott min härliga sängplats på golvet=)

här ligger vi bra

vilar tillsammans

Bollnästrollet ser lite "grym" ut=) men det är hennes busblick=)


spanar efter rådjuren

mera span

sötnäsa=)



Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards