Älsa & Ästher

Alla inlägg den 17 februari 2012

Av Annica - 17 februari 2012 08:14

var vi inte till igår men till våran veterinär! Ja och proverna visade på förhöjt levervärde igen..suck...dom som sjunkit sakta men säkert var ju 122 förra veckan och nu var dom uppe i 174(ska vara 10-100)men det är bara ett levervärde som är förhöjt det andra är helt normalt  ....och förra veckan så höjde vi ju kortison dosen med en halv tablett morg o kväll för att se om trombocyterna skulle få sej en skjuts uppåt men det hade inte höjts nåt nämnvärt...dom ligger liksom bara still visserligen på "rätt" sida strecket..men det är liksom känns det som att det behövs bara en vindpust så har dom bluppat över på "fel" sida....vet skulle ta sej en funderare på om vi ska byta till ett annat kortison, sen fick vi med ett foder som ska hjälpa levern, tyvärr väldigt högt fett innehåll och det är ju inte det Älsa behöver som har lätt att lägga på sej efter kastreringen, har ju fått ner henne till vad jag tycker bra vikt nu så hoppas inte hon lägger på sej nu då, inte bra med tanke på hennes rygg, och hon är så hungrig nu när hon äter kortison också....Men levervärdet ska inte ha påverkats av att hon äter kortison då det ska vara för "kort" tid hon ätit det! Och hon häschar väldigt i perioder på natten och jag har stängt av elementen i sovrummet men det hjälps inte, så hon mår nog inte riktigt hundra bra.....det sa vet också hon har alltid varit varm av sej men nu är det extra mycket flås.. men jag tycker att hon är pigg och glad...och hon är ju nåt så otroligt envis så  jag vet ju inte om det är på grund av att hon inte mår bra eller om det är av envishet som hon inte vill ut och gå ibland, men dom senaste dagarna nu har hon ju vart riktigt pigg och viljat med...förutom igår morse men då var det ju -14.

Den andra tokan tycker nog att det är trist att hon o Älsa inte busar med varandra längre, hon har försökt få igång Älsa men det går inte så då är det jag som får det....vilken känguru det är....jag har jättesnygga rispor i jackorna, men smart som jag är så har jag "hund"jackor när vi är ute och jag har henne lös.....ja jag vet att man inte ska låta hundarna hoppa men nu gör hon det och kommer antagligen inte sluta med det förrns hon är gammal o senil så hon inte orkar  igår knockade hon min näsa så jag var jätte förvånad att det inte blödde ur den! Hahaha hon har en scooby doo stil när hon anfaller..jag kan ju inte låta bli att skratta och då blir det ju ännu värre!!  

kolla!!! Fick rosor som matchade tånaglarna med god hjälp från "nån" på blomaffärn som visste att jag gillar glada färger 

på väg att söka av torpgården

så det inte finns några inkräktare

det konstiga är att vi kan ha precis vart ute och gått in och det tar max 3min så står rådjuren utanför...är det så att hon struntar i dom bara dom inte är på gården?? Eller springer hon förbi dom och inte ser dom eller vad???

här får hon en åthutning av Älsan för att hon vart borta en stund     

jamen jag var ju bara borta en pytte stund  ju

blåste snöstormsbyar så vovvorna syntes knappt

Bollnäsa blundade


huu jag måste ruska mej lite


kamikaze Bollnäsa  


          

liite lugnare tempo 

  

provade att lägga mej på mage....

pirrade en del i magen ska jag erkänna....

visste ju inte OM hon tänkte stanna när hon var framme..det gjorde hon 

här var jag inte alls pirrig...

 

har du nåt gott till mej?

             

            


        


                     

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards