Älsa & Ästher

Alla inlägg under september 2008

Av Annica - 30 september 2008 18:54

Himla tur attjag har mina vovvor som får mej på ett glatt humör när jag känner  mej nere=) idag har jag haft en lite lätt irritationsdag pga av en människa som i mina ögon inte är riktigt klok=) NEJ det är inte sambon Kenneth=)))

Har inte så mycket mer att skriva men måste tala om att Ästher är super duktig på valpkursen=) nästa söndag ska vi prova lite spår och uppletande=) ska bli kul=) Lägger in lite blandade bilder istället, hoppas ni inte blir ut tjatade på mitt fotande=)))) förresten det struntar jag i=))))))  så titta på!! Ja just ja....Ästher "hittade" en toarulle igår på mitt kontor......attans vad papper det är på en sån rulle=)













 



Av Annica - 27 september 2008 16:22

Japp då var Ästhers första utställning avklarad! Hon va jätteduktig utanför ringen och brydde sej inte i dom andra hundarna, när det var hennes tur att gå in i ringen så ville hon inte alls.....hon är otroligt blyg och skrajsen och kunde inte förstå vad vi gjorde där?? När domarn skulle känna på henne så höll hon på att få spader, stackars Ästher gillade det inte, men det var en otroligt bra domare som tog det väldigt lungt och försiktigt, så jag fick visa tänderna då Ästher vägrade när hon skulle kolla=) hon fick ett HP iallafall vilket var mer än jag kunde trott då hon var så ovillig att gå med mej i ringen, lilla skruttan, sen skulle vi in med dom lite äldre tikarna men då nästan tvärvägrade hon så jag tänkte att jag struntar i det för att tvinga en valp in i ringen nej aldrig, men så plötsligt så bestämde hon sej att följa med, naturligtvis så skulle vi springa först så det gick ju inte=). Jaja jag är nöjd iallafall, vi har ju inte ringtränat nåt alls, så nu gäller det ju bara att bygga upp hennes självförtroende rejält, men jag tror att hon kommit i nån slags för tidig "spökålder" men jag vet inte........här hemma så är det ju en helt annan hund=), men träna det ska vi=))) Älskade lilla skrutta är vad hon är=)

Vi träffade Myzak med familj från Falun, han är en leonberger valp på snart 5 mån, oj vilken skillnad på storlek det var, han var så fin, han blev BIM mot en äldre Leonberger tik, Grattis

Här kommer Ästhers kritik:


Domare Karin Ögren.

 5 mån tikvalp, fem huvud o uttryck, mörka ögon, valpbett,Korrekt benstomme,Tillr vinklad,Rör sej bra fr sidan,mkt trångt bak,Aningen utåtvridna framtassar, bra prop längd-höjd, valppäls, svart mask, behöver ringtränas! =)


Visst e jag snygg=)

Å vem är du???


Bläää hon tar på mej

 

Snygg min.. min matte har=)

Matte försöker få mej att stå

Nä nu skiter vi i detta sa Ästher


Av Annica - 26 september 2008 10:16

Ja då var det fredag igen, attans vad fort det går! På eftermiddagen ska vi upp till torpet och isolera rör som grävts ner till brunnen c,a 100 meter...pust..., Kenneth kom på en "bra" idé, han sa om du isolerar och sen tar en spade och "duttar" på lite jord så sitter jag i traktorn och återfyller;) jaa vilket bra förslag, då får han leka i traktorn och jag bryter ryggen av mej!!!! TACK Kenneth för kameran......nu vet jag varför jag fick den=)))))

I morgen ska Ästher på sin första utställning=) få se vad hon tycker om den då?! Jag tycker att det ska bli roligt och se om hon överhuvud taget vill följa med in i ringen, hon kanske inte har nån lust alls=) ja men då är det väl så då, dessutom kan hon vara "blyg" för främmande folk så att visa tänderna för domaren får vi allt se om hon vill=) Ska duscha henne ikväll med tanke på att vi ska till torpet.....vi var upp en sväng igår och gissa vem som hade tok ryck nere i gången där vi grävt=))) hon var som en mullvad fast mycket snabbare=)

Lägger in en massa blandade bilder som vanligt....är ju så vansinnigt roligt att fotografera, fast med blandat resultat dock! =)












Av Annica - 24 september 2008 10:05

Hipp hipp hurraaaa för Sigge idag=) Han fyller 8 år idag! Så idag firar han med tonfisk hela dagen lång!

Jag har fått en ny "värsting" kamera av min käre sambo=) jätte roligt! Tar väl bara ett halvår innan jag lär mej den=)

I morse fick vi besök av Ylva och Pettersson.....busiga Pettersson dricker ju vatten under rinnande kranar och så klart så lärde han Ästher idag.....han drack ur kranen i handfatet och Ästher tittade intresserat på.....när han gick därifrån så hoppade hon också upp med tassarna och drack=) Tack Pettersson för att du lär ut dina trick=)


Sigge 8 år

Galen

 Ästher flyger

 Snart lika stora



 

Av Annica - 21 september 2008 17:54

Idag har det varit valpkurs igen! Är så himla roligt. Ästher är jätteduktig, bara matte som inte är lika duktig=). Är så skönt med Ästher för hon struntar fullkomligt i dom andra hundarna, ja visst tittar hon på dom men visar inget intresse för att vilja busa med dom. När vi går slalom sitter hon så fint vid min sida när dom andra går förbi, när vi går så följer hon med men vill jätte gärna ha nosen i backen så då får jag försöka vara rolig och locka med henne, men hennes största förtret är nog halsbandet=( hon gillar det inte......går och ruskar på huvudet, och hon som haft det så himla mycket nu?! Det är jättemjukt och är ett så kallat halvstryp men jag har det så löst så det blir inget stryp, kanske ska prova ett annat för och se om hon slutar eller så är det så att hon inte gillar det i kombination med kopplet?!

På förmiddagen så gick jag en vända i skogen och plockade svamp med hundarna, käre värld va mycket tratt kantareller det finns, jag plockar bara dom stora men då får jag vara snabb för Ästher har en förmåga att rusa rätt över svamparna så det blir bara mos av dom=), Måste skryta över hennes inkallning=) har aldrig sett maken till snabbare hund när jag ropar Ästher hiiiit=) hon kommer som ett jehu=) skit roligt! Jo då Älsa kommer hon också.......ungefär i övermorgon.....=) med sån fart alltså=))

Lägger in några bilder på Ästhers klasskamrater som inte blev bra alls.....tänk att så är det jämt när jag SKA fota för att jag verkligen vill att bilderna ska bli bra då blir dom skit=( jaja.....jag får ta nya nästa gång=) och namnen minns jag bara på några=) måste vara åldern=)


 Flatcoated Retriver

 Gråhund eller jämte ?

 Schäfer

Oden (Tollare)

Mozart (blandras)

 

Loffe (Border Collie)

Siri (irländsk varghund) sååå stor=)

Ästher =)

Av Annica - 20 september 2008 17:25

Käre nån vilket väder det har varit idag=) Äntligen sol!! Vi har varit i torpet och grejat, jag har vart ute och målat fönster foder, men åå vad getingar det var framme då.....dom var helt galna, sen var det så att jag hade inte så mycket färg kvar men det skulle räcka till det jag skulle måla......OM jag inte lyckats klumpa mej och stöta till burken så den gjorde en löjlig luftfärd och halva det lilla innehållet jag hade kvar åkte ur=( ååååå så ilsk jag blev=) eftersom jag var så klumpig så ställde jag ner burken på backen istället....skulle jag inte ha gjort för då kom bry Britta(läs Ästher) och kollade vad jag gjorde och naturligtvis så körde hon ner nosen i burken så nu är ena sidans morrhår vita=) sååå fint så! Sen grillade vi korv och det var det bästa av allt, tänk att det är så gott att grilla ute med ved i stället för med grillkol! Naturligtvis fick hundarna grillad korv också, fattas bara annat=)


"bry Britta" =)

Älsa pälsa

Vad äter du på?

Ästher har nåt smaskigt i munnen

Spaning



Av Annica - 20 september 2008 08:49

Älsa och Ästher har fått varsin ny mjukis av sin "moster" Annelie och "kusin" Sofia=) Gissa om det blev populärt. Älsa tyckte den var rolig ett tag men Ästher är helt galen i sin, hon tok räjsar med den i munnen och ger den rejält med däng=)

Igår var jag och Ästher och tittade på fotboll, det var Albin som hade avslutning på sitt fotbollskul och då skulle dom spela mot föräldrarna, såklart vann Albin och hans gäng=) pappa Pelle får nog träna lite mer på fotboll=)






 oj vad många barn som springer

 Ästher kollar på fotboll


 Sofia,Ästher & Albin

 Vi vann=)

 Älsa trött

Av Annica - 17 september 2008 18:46

Varför i hela friden är det så kallt? =) Ja jag är en fryslort......varför får vi ingen sol, jag bara undrar?! Idag när jag hade varit in och handlat och lämnat hundarna ungefär en timme och kom hem så hade Ästher plockat in några skor i soffan=) det såg himla festligt ut måste jag säga, när jag öppnade dörren så hälsade hon först glatt sen sprang hon före in i rummet för att visa vad hon gjort=) Älsa såg ut som att hon skämdes för sin "lilla" syster=) Hon hade inte förstört dom utan bara plockat med dom, i köket låg också några skor!

Ästher har ÄNTLIGEN börjat tappa valptänderna=) jag har hittat två st på golvet, trodde aldrig hon skulle byta=). Igår var vi till veterinären och lånade vågen, Ästher väger 25,5 kg och Älsa 48,5 kg, Älsa har tappat 1 kg sen i maj=( märks direkt då hon blir "vass" över ryggen, så nu ökar jag maten igen till henne=)



 






Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards