Älsa & Ästher

Alla inlägg under januari 2012

Av Annica - 16 januari 2012 19:30

Var och tog ett nytt trombocyt prov på Älsa idag...tog provet och åkte hem med Älsan så slapp hon vänta, sen gick jag tillbaka för att få svaret, utanför står det en polisbil, i bilen satt det en hund för den skällde när jag närmade mej så jag tror bilen hoppade några meter, en riktig gullvovve  när jag kom in så var ena dörren stängd till behandlingsrummet så jag satte mej att vänta..efter en stund så öppnas dörren och min veterinär kommer ut och bakom ser jag en polis och....en chihuahua....förlåt men det såg såå skojigt ut och för en sekund hann jag tänka..mäh har polisen bytt ras men nää då det var en annan matte där inne också som inte alls hörde till polisen, sen kom polisen in med en betydligt större schäfer...nästan så jag drog åt mej benen när dom gick förbi 

Älsans prov är fortfarande för lågt men på väg uppåt..det var 132 idag, ska tillbaka på torsdag för nytt prov och ska även kolla om dom andra proven bla levervärdet som dock var bra första gången vi tog dom, men eftersom jag tyckte att Älsans mage var en aning spänd igår så sa han då tar vi om det provet på torsdag!   Kanske det bara beror på vätske ansamling men jag tyckte mej se en bekymrad min hos veterinären idag...ikväll så när jag skar upp gurka så tigger ju som vanligt BollnäsTrollet som älskar gurka....Älsa äter inte gurka...men tiggde även hon så jag gav henne ...och hon åt upp...stackarn är ju super sugen av all kortison hon äter...lilla pluttan hoppas hon slipper det snart och blir frisk!!!!!!!!!!!!!!!!


kompisarna  

ibland vill Älsan va för sej själv..då lägger hon sej så här   

sitt still....

eller nääää 

fröken speciell med en speciell min

go Bollnäsa

                 

Av Annica - 15 januari 2012 11:43

Älsa har nog fått en bra medicin mot urinvägsinfektionen för igår märktes ingenting av det! Men fyy farao vilken lukt på tabletterna!!! Det luktar ju ammoniak om dom  men hon är så snäll och sväljer dom ändå..ja givetvis med hjälp av korv!!! Klart såna snusk tabletter kräver korv   piggare är hon också...vilket tydligt visade sej då jag gått med båda på en promenad igår och sen lämnade in henne till Kenneth för att fortsätta lite längre med BollnäsTrollet...Kenneth var ute och gjorde upp eld för vi skulle grilla korv , Älsa fick vara inne. Men det hade bara smällt till och ut kom Älsan...hon hade minsann "forcerat" två dörrar för att komma ut...hon trodde säkert att vi grillade korv utan henne  eftersom att det är nog favoriten nr 1 att få äta grillad korv och så tänkte hon nog nej nu jäsiken ska jag ut så jag inte blir utan !! 

I morgon ska vi till veterinären för nytt trombocyt prov!!

igår morse fick vi besök

hmmm...tror mej bestämt känna doften av inkräktare

men anfäkta o anamma också   flytta dej husse så jag ser!!!

vet inte men det ser ut som att hussen var lika intresserad som BollnäsTrollet..men inte lika arg iaf som tur var  Älsa passade på att stjäla hussens tofflor hon,det blev jättefina hål i sulan..bra det då andas fötterna bättre  

  


tjohoo springa är ju så kul

 

 kan vi gå hem nu...

  

du vet att jag ääääälskar grillad korv    

det gör jag med

 


 

en trollrumpa       

man måste akta så man inte bränner sej på näsan

jag ser dej nog husse

men kom in med korven nångång då!!!!


         
 

        

Av Annica - 13 januari 2012 10:10

Att ta ett urinprov på Älsan är inte det lättaste då hon sitter med hela "paketet" på backen när hon kissar...har säkert att göra med att hon inte orkar pga ryggen att hålla upp så det funkar inte med en slev som man brukar ha för då vickar man ur det ! Jamen iaf så hittade jag en plastbytta en sån där genomskilnig sak...tog fram saxen och klippte av kanterna sen hängde jag efter Älsan när hon skulle ut...precis innan hon satte sej så lyckades jag få in byttan under henne.... förut nån gång för längesen jag skulle ta prov så har hon slutat pinka..tacka f*n för det när nån sätter en skål under en, på Bollnäsa skulle jag kunna ta ett litet rör och kunna ta på en gång...ja hon står ju upp  Ja iaf så ringde jag vet som vi har men han var inte på plats men vet Maria var där så jag skulle bara gå dit sa han,så jag stoppade röret..(fantastiskt att jag hade ett sånt hemma) i fickan och gick dit.... ja det var ju kraftig urinvägsinfektion, hon sa att det hade hänt på katt att kortisonet hade gjort så det blev uvi...så det kanske beror på kortisonet! Nu har jag varit o hämtat penicillin och gett henne  , för man ser skillnad på när dom kissar och kissar..hon blir ju törstig av kortisonet men då behöver hon ut kanske 2 ggr på en natt, nu var det 2ggr i halvtimmen...ja alltså 4 ggr i timmen...kan säga att jag är lite mosig i kolan så här blir det en del svammel men hoppas ni förstår vad jag skriver  hoppas nu att det blir nån rätsida på alltihop snarast!!

(bilder fr 2008)





  


 


 

        


    

Av Annica - 13 januari 2012 03:42

Just nu känns det så in i h-vete drygt...sen 00:30 har Älsa viljat ut o kissa...två ggr/halvtimme....har hon nu fått urinvägsinfektion också?!?Hon har inte druckit speciellt mycket vatten heller! Hon verkar allmänt "konstig" vill inte nå gärna ligga ner...efter att ha sprungit ut o in så gav jag nu upp att ligga i sängen..ja det går ju inte...stackars Älsa, jag ska ringa veterinären så fort kl blir 7:30!! Usch vad orolig man är!

En liten rolig grej som hände när vi var ut första gången var att Älsa var ut först sen skulle Bollnäsa ut o sen Älsa igen, jag stog innanför altandörren och tittade efter henne och hon börjar gå mot framsidan...1 sec senare kommer räven och stannar först upp sen följer han efter Älsa som inte märker nåt....jag går till ytterdörren och öppnar dörren då vänder sej Älsa om....hahaha vad förvånad hon såg ut av att ha fått sällskap, men bestämmer sej för att jaga iväg han men vilken orädd liten räv! Men han är jättefin och ingen skabbis som tur är, bara så otroligt nyfiken! Men han ska nog och alla grannar i kvarteret vara glada att det INTE var Bollnäsa som var ute....för då hade hon förmodligen "klagat" högljutt och jagat han så grästuvorna sprutat! 

(lägger in lite "gamla" bilder)






              

Av Annica - 12 januari 2012 11:02

Var till veterinären i morse för att ta ett nytt blodprov o kolla trombocyterna på Älsa...förra gången var dom ju 203 och nu hade dom sjunkit igen   nu var dom 119 och det minsta dom ska vara är ju 175(men skillnad mot första gången då dom var 16)! Men veterinären sa att det berodde troligtvis på att medicinen sänkt för fort ändå! Hon har ju fått medicin varannan dag denna vecka så det beror väl på det då säkert. Höjer upp igen över helgen och tillbaka på måndag för nytt prov! Jag och Kenneth sa båda att igår verkade hon gladare o piggare och tom knas skällde, men igår när jag hade både lösa så fick ju tok bollnäsan tok fnatt och rejsade runt både mej o Älsan så jag blev yr i huvudet men då fick Älsan nog och röt i åt henne att ge sej så hon kände sej inte i form kanske, dom får ju absolut inte busa men det är inga problem att ha båda lösa..bara man är med på BollnäsTrollets busryck så hon inte rusar rätt in i Älsan...jag får agera vägg då  inte så skönt !! Älsa är gudomligt snäll inne hos veterinären, och har inga problem att gå in där,idag fick hon sällskap av en av personalens hundar medans vi väntade på vår tur...han busade lite med Älsa och satte sej nära mej och när Älsa kom nära så nappade han retsamt mot hennes läppar...men då plöjde hon sej fram och stoppade ner huvudet mellan mina ben så jag skulle klia henne..det är min matte  Sen när hon kliver upp på undersökningsbordet så sitter hon bara där och tittar ner när dom rakar bort pälsen så provet kan tas..inte ett pip eller nåt..som i reklamen ÄR MAN STOR MÅSTE MAN VARA SNÄLL  snällaste Älsa! Jag gick förbi utanför veterinären med BollnäsTrollet en dag..eller nej jag SPRANG ... Bollnäsa drog mej som en tok förbi..det stället vill hon inte in på  

suck.....

Älsa njuter i solen

och Bollnäsa spanar efter nåt att jaga

tur att detta är ett foto..hon studsade så högt att hon släppte några riktigt ljudliga pruttar när hon kollade efter räven  det gör hon ofta när hon koncentrerar sej!

"skithund"       

        

Av Annica - 10 januari 2012 07:50

Hur stora fötter har en älg? Jag o Bollnäsa såg älgspår i helgen och jag tyckte dom såg enormt stora ut...satte min graninge känga bredvid och det såg ut att vara samma stl och Bollnäsas näsa försvann när hon satte nosen däri jag tycker då inte dom vi sett förut har sett så stora ut,!

Älsa då? Jo då nu har hon varit utan medicin igår då vi ska köra varannan dag denna vecka...men jag tycker inte hon är särskilt pigg.....går ju inga långa promenader med henne men hon går liksom o lullar på bakom och jag tycker hon ser ledsen ut?! Tyckte hon såg rödare ut igår på ögonen...på torsdag ska vi ta nytt prov få se vad det visar. Inatt ville hon ut 2 ggr annars har hon 2 nätter inte behövt ut alls! Tänkte få sova en stund i morse då vi är lediga idag...meeeeeen ett annat brunt litet Troll for fram o tillbaka bredvid sängen som ett skållat troll o pep som att hon var super nödig (fast hon också var med ut inatt) så det var bara att masa sej ur...var hon nödig då???? Nämen nej då hon skulle kolla  så inte rävskrället var på gårn...suck............ 

Min mamma sa en dag att hon tittat ut genom sitt fönster och hajat till när hon trodde hon sett en valp bredvid busskuren...det var ingen valp.....det VAR Sigge!!! Näe så tjock o stor är han inte!!! Vägde han igår och han håller sin vinter ideal vikt så det så, han väger jämt 7 kg på vintern på sommaren blir han lättare..lite iaf!


satt o åt frukost i torpet när jag kände mej iaktagen...ekorren ville nog ha en smörgås han med

så söt! Han brukar fajtas med hackspetten när båda sitter i fågelstugan..hackspetten flyger och försöker jaga bort honom men han viftar med sina tassar

obs mitt avtryck till vänster           

perfekt lunch

frysta delikatessbullar 

Älsan ville gå hem hon fryser om tassarna

ville inte tokan

vi gick hem med Älsan o fortsatte sen

så denna här fick springa

o springa

och springaaaa 

men nu går vi hem 

Älsan kom ut igen

men tyckte vi skulle gå in igen

Sigge har snö i pälsen inte mjäll 

BollnäsTrollet viskade till Sigge att han är en fetknopp och då blev det arga leken...som Sigge vann!

Suck vad löjliga dom är tycker Älsa

                                     

        

Av Annica - 6 januari 2012 13:19

Skönt inatt sov vi ända till kl 4 innan Älsan behövde gå på toa! Sen fick jag sova till "kuckelikuu" klockan ÄR 7!!! Jag behöver ingen väckarklocka för jag har en livslevande från Bollnäs  hon kan ju väcka mej fortfarande då o då under natten bara för att tala om att hon minsann finns...men längre än till kl 7 går nog inte få henne att ta det lugnt...eller nja nästan liite till men då ska hon prompt ligga bredvid mej..i torpet gäller bara detta hemma gör hon inte på detta viset, ja iaf så kommer hon upp KLIVANDES i sängen ja jag får maka mej annars lägger hon sej på mej för hon ska självklart ha kudde också tur jag har två, sen lägger hon sej på rygg och jag ska klia henne...hela tiden annars om jag slutar så vrider hon sitt ansikte mot mej och trycker fast mej mot kudden KLIA betyder det...och för att slippa kvävas av all päls så kliar jag  

Idag verkar Älsan riktigt pigg...hon knas skäller och då är hon allt piggare  Ja vad det är som gjort detta får jag säkerligen inte veta....det som oroar mej är att OM det är nåt ute nånstans och det finns nåt kvar och hon äter igen?! Men läste nånstans att en hund är så pass smart att den inte äter råttgift igen om den en gång fått i sej det för att den mått så pass dåligt av det! Ingen som helst aning om det stämmer och har inte en susning vart jag läste det...blir ju en del sidor man surfar runt på när man letar på nätet! Men skulle fodret verkligen kunna ställa till med allt detta? ...att hundar kan få allergier och sånt det vet jag ju men förgiftade ??!!??

försökte lägga mej o läsa igår i torpet gick inget vidare

Älsan kollar läget

och vissa har nåt annat för sej

   kan då  konsten att se mysko ut

 


syns lite....hon har rådjurs skit på tungan

snabb som ett jehu  

åh vart är trollet nu då undrar Älsan   


en krullibutt rumpa

go Älsan

Älsa igen

och igen

o igen

ett tok Troll

nyfiken i en strut

snyggo!

finaste pälstrollen som finns

                                              

Av Annica - 5 januari 2012 09:03

   Inatt har Älsan o Bollnäsa turats om att hålla mej vaken....igår tyckte jag inte att Älsan var nå pigg....hon ser lite ledsen ut, hon äter nu 6 tabletter om dagen, kan det va så att hon känner sej konstig för att hon ätit/äter så pass många? Jag sökte i fass men det stod bara för människor..ja det är ju en människo medicin! Idag är hon aningen gladare iaf och ville bära sitt koppel   I morrn ska vi minska ytterligare, så kanske det blir ännu bättre, hon är fortfarande väldigt törstig och så klart kissnödig efter ett tag! Nästa vecka ska hon äta medicinen varannan dag och sen på nytt veterinär besök, MEN KAN NÅN VARA SÅ SNÄLL och tala om vad det är hon ev fått i sej...eller blir det bara så här!?Eller är det nåt annat fel??!! Rudis matte hade ju skrivit om hennes mamma som hade det här trombocytopenin...hon  har ju fått kortison behandlingar men långt emellan och där emellan mått bra! Ja jag får kanske inte reda på vad det beror på men huvudsaken att hon får må riktigt bra framöver! Bollnäsa tycker det är pest o pina att inte Älsan får eller orkar busa nu....vi ska åka till torpet så ska hon och jag gå en sån där svett o puls promenad över all plockepinn som ligger i skogen....

Och det ska bli så skönt att slippa tvåsits soffan...ja jag ligger i den så får hundarna dela på trean  jamen dom är ju vana att ligga i sofforna eller sina hundsängar på övervåningen och nu när vi sover nere så vet jag hur det blir OM dom inte kan dela soffa...då har jag en hundtunga flåsandes över mej som andas f.l.y.t.t.a.d.e.j här vill jag ligga  men ska erkänna att efter en vecka i tvåan så känner jag mej lite mörbultad....kan ju inte riktigt sträcka ut mej och den är himlans varm skinntvåan  hahahaaaa....jag törs knappt säga det här till icke hundmänniskor för dom tittar så konstigt på en då  

 

Men sen går mina tankar hela tiden till en vän här på nätet som har en mycket jobbig period framför sej...har aldrig träffat "dej" in real life men det känns som att jag känt dej länge....du ska veta att jag lider nåt så fruktansvärt med er nu   ! Styrke kramar till er  

Tokan torkar sej själv

och förvandlade sej själv till ett spöke

och tycker att jag går så sakta så mossan börjar växa på henne

pinnar är goda

Här laddar hon....

blev suddig men hon blev inte blöt...inte här...



så gråa mörka dagar att det ser kolsvart ut o kameran orkar knappt fota

men nääee inte bäcken Ästher man ska inte bada i bäcken när det är januari

det var inte jag som blötte ner mej säger Bollnäsa

det var bäckens fel    

  

  

  

        


 

        

 

  

 

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards