Älsa & Ästher

Alla inlägg under november 2008

Av Annica - 14 november 2008 17:48

Måste bara visa bilder på Signes kullbrorsa Ozzy som bor i Edsbyn. Han har fått en sjukdom som heter Sebakös adenit (SA), och är en talgkörtelinflammation som gör att det inte produceras någon talg i körtlarna, det gör att Ozzy tappar päls och har en förfärlig klåda. Han har ingen päls kvar på svansen och snart ingen på ryggen heller, blir så otroligt ledsen när man ser hur han ser ut,svansen påminner om en skabbräv=( han har också konstaterad spondylos precis som Signe hade och systern Zelda har också spondylos.....i en kull på 7 st så är det 3 st som har konstaterat spondylos + att Ozzy har  SA också!!  Länk där man kan läsa mer om SA:http://www.akita-in.com/SA.html

och länk till Ozzy:http://www.ozzyeddie.se/


Ozzy med svans

Ozzy utan päls på svans, Eddies svans syns bredvid, STOR skillnad

 

 Ozzy där det syns att han tappar päls på hela ryggen också=(

Av Annica - 13 november 2008 18:32

Tror att Ästher tyckte att Älsa såg frusen ut i morse när hon låg nedanför soffan=) När jag tittade in så hade Ästher stökat i soffan så hon hade rivit ner soff kuddarna och filten rätt på Älsa=) Älsa låg nöjt kvar!



 

Av Annica - 12 november 2008 18:15

Har insett att Ästher är tromben i mitt liv=) hon far fram som ett jehu och tar allt med sej i sin väg=)....idag fick jag återigen ett skratt anfall på jobbet....jag hade precis tömt min hålslagare i papperskorgen, det blir ju en del små pappersprickar när man tömmer en sån.....sen hörde jag en rejäl fnysning....Ästher hade så klart stoppat näsan i papperskorgen vilket hon gör dagligen på jobbet.....hon tittade upp och hade fulla näsan och munnen i såna där prickar, såg så rolig ut, men innan jag fått fram kameran så hade hon ju så klart tappat dom flesta eller svalt dom=)

Här om dagen så var vi tvugna att ta hit en som spolade avloppet där vi släpper ut badvatten, det är så att när vi släppt ut badvattnet så har det runnit upp igen=) jag har kollat men inte hittat nåt, när han kom så skojade jag lite att det är säkert hundhår som sitter fast nånstans, han tittade på mej och såg inte alls road ut....efter ett tag så går jag in och frågar hur det går....han spänner ögonen i mej och säger att jaaa jag har hittat hundhår och KVINNOHÅR?! Jag höll ju på att dö av skratt men högg mej i läppen för jag asocierade ju så klart till nåt annat hår jag, jag försökte men varför tror du att det är kvinnohår? Jo sa han för att vi karlar har inte så långt hår=) men man säger väl bara hår och inte kvinnohår det lät ju såå kul, sen sa jag jaha och hundhår då? Då frågar han mej om jag släpper ner hundhår där? Nej försöker jag ursäkta mej inte släpper ner....jag duschar ju dom där....då tittar han förebrående på mej och säger....MEN DET KAN DU JU INTE GÖRA släppa ner hundhår där! Jamen så ofta duschar jag ju inte hundarna försökte jag men han såg då bara förvånad ut=) ja se karlar=)

Idag åkte tromben in i duschen då hon luktade allt annat än hund=) MEN det ska jag inte tala om för avloppsmannen=)


Hjälper matte på jobbet

Älsa hjälper också till

Tromben med prickar=)

zzzz..

Av Annica - 11 november 2008 16:35

Älsa mår jättebra tack o lov. Börjar bli lite jobbigt bara för Ästher kan ju inte förstå att dom inte får busa. Ästher har börjat att väcka mej på natten för jämnan nu...suck....vet inte varför, ibland ska hon inte ens ut utan blir så där jättelycklig när hon ser att jag vaknar...ja jag kan inte annat när man får två tassar rätt i nyllet, man får ju en chock.....inatt kravlade hon sej halvvägs upp i sängen men kom inte upp så då skällde hon sitt tinnitus skall rätt i örat på mej.....jag lovar att jag såg stjärnor och raketer. Sen är hon hopplös på att äta allt möjligt hon hittar i sopväg.....en natt vaknade jag av att hon kräktes, eller ja det var nog mer en rejäl harkling....jag steg upp och kollade.....en handfull torrt gräs......såg ut som hö, nu kan hon ju ha magkatarr då hon äter penicillin. I morse spydde hon i soffan, den här gången var det ett halvt mjukisdjur!!!! Annars när vi är ute och går så stoppar hon allt i munnen hon hittar. Igår kväll var vi på en liten promenad tillsammans med Pettson och Ylva....det är en hel vetenskap när man har båda med sej för Ästher är överallt samtidigt, det gäller att se upp annars ligger man garanterat ner, Älsa går jättefint, ja det blir nog bra med båda tillslut...har inte gått så mycket med båda samtidigt nu då jag tycker att Ästher förlitar sej så mycket på Älsa


Mys







Av Annica - 7 november 2008 16:44

Idag har jag gömt köttbullar under plastbyttor och äggkartonger åt Älsa och Ästher. Det är så kul att se hur dom verkligen anstränger sej för att klura ut vad jag hittat på=) tog även fram träspelet åt Ästher men det är ju ingen svårighet åt henne längre Älsa vill inte ens försöka med det spelet, ser ut som nähä det där kan Ästher göra själv. Ästher håller på att krypa ur skinnet nu när hon inte får leka med Älsa...idag så har hon "hittat" en dyna på altanen som jag visserligen ska slänga men det var inte så kul att hon plockat ur skumgummit och lekt med över hela gården=) när jag öppnade dörren och frågade vad i hela fridens namn hon höll på med såg hon ut som.....????? Va....jag gjort nåt????? NÄÄÄÄ....den låg bara här dynan...jag har ingen aning hur den kommit hit=). Natten som var så har Ästher väckt mej 3 ggr....första gången var hon nödig dom andra gångerna skulle hon bara ut.....och det är inga små lätta väckningar hon gör på mej......PANG......framtassarna rätt i nyllet....matte är du vaken??? Tjohoo vad kul du är vaken tycks hon säga....suck.......... Älsa mår jättebra tack o lov....tycker bara det är urtråkigt att hon inte får vara ute själv på gården! Blev bra när jag klippte bort dom långa trådarna så nu slipper hon pyjamasbrallorna=) hon rör inte såret, skönt! Igår kväll var jag på promenad med Ästher  och det var super dimmigt, hon tyckte det var lite läskigt, helst om vi mötte folk, men hon uppförde sej bra ändå=)


Men säg varsegod nu då=)

Älsa funderar vilken hon ska börja med

Hur ska jag få ut köttbullen?

Kom fram nu lilla köttbullen

Älsa tar tag i äggkartongen

sniff sniff

Äsch jag biter sönder den

NEJ det var INTE jag=)

Den bara låg här=)


Av Annica - 6 november 2008 15:29

Älsa vill gärna klia sej på såret, eller det är egentligen stygnen som kliar, såg att det är 2 st som trådarna är lite långa på och dom killar henne. Jag vet inte om jag vågar klippa av dom en bit?! Så jag tog fram mina gamla pyjamasbrallor och klippte hål för svansen och satte på henne=) hon blev så himla söt, hon protesterar inte det minsta, har hon aldrig gjort när jag satt på henne kläder på skoj förut, hon är helt enkelt toppen Pälstrollet=) men pyjamasbrallorna åker bakåt så det blir nog inte så bra, ja få se hur det blir, annars har jag ju en sån där man blåser upp ser nästan ut som en badring att ha istället för en tratt som ser ut som en parabolantenn. Nu mår hon riktigt bra och äter som vanligt, känns skönt. När jag var ut med dom så var Morrhoppan en riktig retsticka, hon sprang fram o tillbaka med en fotboll framför näsan på Älsa och morrade och hade sej, ungefär som du kan inte ta mej=)

Snygg mannekäng=)

Visst è jag snygg? =)

Ästher undrar vad i hela friden Älsa har på sej

Av Annica - 6 november 2008 08:26

Igår kväll när Älsa reste sej så hade det börjat blöda från såret! Blev så klart skraj..Trodde att nu har väl stygnen släppt.Kenneth tog telefon och ringde Veterinären som inte var hemma men frun svarade, hon är sköterska och jobbar också på kliniken. Men det slutade blöda nästan omgående, hon sa att det kunde göra så om det var ett blodkärl som sprack, eller ja nåt sånt. Jag såg att det var som en bula där och fick för mej att det skulle vara blodfyllt, men det gick också ner.....pust.....! Kvart i 9 på kvällen ringer Veterinären upp för att höra hur det var, jag förklarade att det såg bra ut nu, han bad mej då titta på hennes tandkött och vika upp läppen och trycka på läppen och sen släppa, för då så jag om det blev vitt när jag tryckte och om den rosa färgen kom tillbaka på en gång när jag släppte och det gjorde den ju, han sa att det är ett sätt att kolla så blodtrycket är under kontroll! Tycker det var snällt gjort av han att ringa upp och lugna mej, jag sa att jag blivit jätte orolig, jag förstog det sa han=) ja han känner ju mej vid det här laget=). Älsa väckte mej halv tre inatt och skulle ut, gick med henne ut och hon fick vara lös, men hon gick och la sej i snön och jag talade om att där får du  inte ligga, "lilla" morrhoppan (Ästher) var så klart med också, då börjar Älsa att vovva lite dovt, hon hörde nåt tyckte hon, DÅ började morrhoppan med sitt grova skall=) jag tror aldrig jag hört sånt mörkt skall, när hon bus skäller och ska ha igång Älsa är det tinnitus skallet men när hon talar om att nu j-lar är det på allvar då tar hon i med hela basrösten=) jag skyndade mej att rasta dom och sen fort in...hihihi....antar att hela kvarteret vaknade=) men det bjuder jag på=). Sen satte jag på kaffe för Älsa vankade oroligt omkring och jag gav henne en Rimadyl och såg att hon blev lugn när jag satt och drack kaffe så jag gick inte och la mej nåt mer! Märks att hon är trött idag, ska snart prova och se om hon är hungrig, igår matade jag henne med fiskbullar och sen fick hon smaka på Ästhers kulor, dom tycker hon är jättegoda=)

 

Av Annica - 5 november 2008 17:45

Nu är Älsa kastrerad. Operationen har gått bra, vi väntade tills Älsa somnat sen åkte vi, fick komma tillbaks om 1,5 timme. Älsa låg och vilade men när hon såg oss så viftade hon på svansen så där trött ungefär som jaha kommer ni=) lilla skruttan=) sen satt vi med henne ett bra tag så hon fick piggna till, hon gick för egen maskin ut till bilen där vi lyfte upp henne, när vi kom hem såg hon ut som.....gääääsp....nej jag orkar inte gå....så vi fick vackert bära henne in från bilen=) när vi kom in så satt jag mej med henne på golvet och pratade med henne då fick jag en STOR puss=) tror hon tyckte det va skönt att va hemma! Ästher verkar som hon inte fattat att det är nåt konstigt med "syrran". Gick på byn med henne när jag väntade på att Älsa skulle bli färdig, det var "värsta" rusningen...hahaha.....mycket bussar, bilar, folk i farten. Jag fick ett skrattanfall när vi mötte en mamma med sitt barn i barnvagn, inte så gammal kille.....när vi möttes så sa han bäääää och pekade på Ästher.....mamman såg lite förlägen ut och talade om för sin lilla kille nej det där är inget får.....oj vad jag skrattade, Ästher tyckte matte var jättekul när hon skrattade, hon skulle bara veta vad hon nyss liknats vid=)

Tjocksmocken Sigge alias "Tyson" har slagits=( nu var det längesen men han ger tydligen aldrig upp.....ja det var "bara" örat denna gång som var lite till tufsat=) undrar hur många gånger han slagits??? Vill jag inte veta heller=)

Inatt ska jag sova nere med "barna" ifall Älsa vill ut fler gånger så slipper hon ränna i trappen i onödan, Ästher och jag var bara ut en gång inatt...skönt=)


Trött liten skrutta

Sigge alias "Tyson"

Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards