Älsa & Ästher

Alla inlägg under april 2009

Av Annica - 8 april 2009 18:13

JAAAAA nu är mitt Troll hemma!!!!!! JAG är såååå himla glad så ni anar inte=).

Veterinären ringde kl 13 och sa att det är dags att Ästher får komma hem, hon hade kräkts lite på morgonen men trodde på att det var för att hon var tom i magen och hade för mycket magsyra. Han undrade om jag tyckte det var okej att hämta henne...jamen gissa vad jag svarade=)

När vi kom dit så fick vi först prata med veterinären och han sa att dom inte hittat nåt i bajset....när hon väl bajsat=) han förklarade att hon ska äta ett snällt magfoder i en månad och fick även Andapsin och Zantac att äta i 14 dagar. Löste ut mitt troll för 4000:- som vi har i självrisk...hela kalaset gick annars på 10 500:- =) plus fodret för 699:- och medicinen för 514:--=) sen hämtade dom Ästher=))) jesus amalia vilken cirkus...först när hon stack in huvudet på rummet såg hon alldeles moloken ut...tills hon fick se oss=) hahaha.....hon var uppe i mitt knä och vände och puss puss puss och upp i knät igen, personalen stog och skrattade och sa tror det är nån som blev glad!! Ja jag kunde ju inte låta bli att fälla en tår...tänk vad det är underbart med hundar=)))

När vi kom ut till bilen så tog vi ut Älsa först så att dom fick hälsa...jamen det var som att jaha och där är du=)

När vi kom hem så stack hon till vattenskålen och drack säkert 2 liter vatten...sen sprang hon till mattan och där SPLASH...kräktes=( fan vad ledsen och rädd jag blev....men tänkte på att hon säkert var tom i magen och vräkte i sej vatten så jag gav henne lite lite mat efter en stund, trodde hon skulle äta upp skålen också, det gick kanske 5 min så skulle hon ut, följde så klart med henne....hon sprut sket rent ut sagt...jag satte på en hundbajs påse på handen och började ta upp det...DÅ ser jag nåt...ropar att Kenneth ska ge mej vatten så jag ser vad det är, det är 2 st små plastbitar som jag inte har en aning om vad det är eller tillhört?! Dom har haft en plast innebandyboll och lekt med som jag kastat över staketet för NÅN har börjat äta på den! Men jag tycker inte att det stämmer i utseende och storlek...men på nåt vis blev jag glad ändå att det kommer ut nåt som stoppat det hela, men inser att det måste komma ut mer för det här lilla kan väl inte stoppa upp så hon blivit så dålig?! Ja hon är under lupp från mitt öga sett iallafall numer=) Nu sover hon och verkar tycka det är toppen att vara hemma igen! GUD vad jag är GLAD och hoppas sååå att allt blir okej igen!

Lägger ut bilden på dom diskade plastbitarna med en penna bredvid så ser ni vad små dom är=)


Av Annica - 8 april 2009 05:31

Idag blir det en låååång väntan på att veterinären ringer! Hoppas hoppas att det är okej med Ästher nu så hon äntligen får komma hem idag.

Älsa blev lite gladare igår kväll...hoppas att det är för att hon känner på sej att trollet får komma hem idag=)

Vi var lata igår kväll och beställde pizza med hemkörning....när han kom så var Kenneth utanför grinden och pratade med en bekant, pizzabudet tittade på våran skylt...Kenneth sa att det är bara att gå in, är hunden ute så är det ingen fara sa han...då säger budet...jag VÄGRAR=) men han kom in för Älsa var ju inne hos mej, han knackade på och Älsa följer med till dörren hon skäller inte när det kommer nån....jag sa bara åt henne att stanna vid min sida och det gör hon....han tittar skeptiskt på henne...och säger honden snäll va??? Ja säger jag...då säger han MEN DEN ÄR STOR=) hahaha...tänk att dom är så hundrädda!!

Jag tog bilder på mina påsk troll förra helgen men tänkte inte sätta in dom först.....tycker inte det blir nån rolig påsk om hon inte kommer hem...MEN nu har jag ändrat mej...för jag TROR och HOPPAS att hon kommer hem idag=)))

hahaha...sååå söta troll, jag blir glad av den här bilden

puss på dej=)




Av Annica - 7 april 2009 15:15

Ästher får stanna en natt till i Falun! Hon hade kräkts lite på förmiddagen, veterinären sa att det kunde vara magkatarr eftersom hon hade så lite i magen så nu hade dom satt in magmedicin få se vad som händer. Hon får ju mat i små små portioner. Men hon vägrar att bajsa där....hon fick gå mycket längre promenader än alla andra men bajsade INTE=( dom hade även gett henne microlax men hon "knep" ihop som han sa, hon skulle få en dos till senare! Dessutom så vägrade hon att kissa ute med dom?!! Hon valde att kissa i sin bur?!!! Han sa att det ABSOLUT inte gjorde dom nåt men han menade att det var väl inte trevligt för henne... STACKARN.....HOPPAS NU FÖR ALLT I VÄRLDEN att jag får hämta skruttan imorrn så hon får bli som vanligt igen=( det kan ju inte vara bra om hon inte bajsar på så långtid heller?? Min syster sa att kanske det sitter fast så hon inte kan.....men det tycker man ju att dom ska veta och tänka på! Ja mycket tankar snurrar just nu i mitt huvud.....fruktansvärt att inte haft henne hemma sen i söndags....tredje natten borta inatt=(. Jag får inte mycket gjort här hemma....Älsa är ledsen och saknar henne också, imorse när vi kom till jobbet så vägrade hon gå ur bilen....hon gjorde så när vi hade tagit bort Signe också. Hon fick ligga kvar en timme, sen ville hon med in och "knappt" äta frukost, sen stog hon och psyk glodde på mej så jag skulle fatta att hon skulle ut, vi tog en promenad och sen när vi skulle in på jobbet igen så var hon åsnan Ior igen så det var bara att öppna bilen och hon hoppade gladeligen in och la sej!

Ja fy sjutton vad detta blev trist....om det nu är pinnar i magen hur sjutton ska jag kunna hålla koll på henne så det inte blir lika igen??


...saknar Bollnästrollet jag.....

kommer hon hem nångång??

Likabra att sova!

Av Annica - 6 april 2009 15:33

Nu har jag pratat med veterinären i Falun. Dom ville ha Ästher kvar i natt också, hon mår mycket bättre och har röntgats om 3 ggr. Kontrasten ligger kvar på ett ställe men så pass långt ner i magen så det som finns där ska förhoppningsvis komma ut den naturliga vägen! Men hon får fortfarande dropp för säkerhets skull och skulle nu börja få pyttesmå portioner mat, känns skönt ändå att hon får stanna en natt till, för tänk om jag hämtat henne för tidigt och det skulle ha börjat igen!! MEN det är såååå jobbigt att hon inte är hemma här. Herregud det är så lugnt så det är inte sant, hon är ju virvelvinden i mitt liv=) Dessutom är Älsa pälsa ledsen....hon går runt och piper=( tänk att dom saknar varandra så mycket. Veterinären sa även att Ästher var en försiktig dam...ja det är hon mot främmande, jamen vad bra sa hon då vet jag att det inte beror på att hon mår dåligt...bollnästrollet längtar väl så klart hem, undrar vad hon tänker, jag menar att bli lämnad med vilt främmande människor och inte få vara ute så mycket som hon vill! HOPPAS nu att det verkligen ordnar sej och att det som nu finns i magen kommer ut! Sen tror jag hon ska få munkorg på sej....hihihi...tänk vad arg hon skulle vara då!

Japp nu blir det en lång natt till att vänta....dom ringer igen i morrn! Väldigt gullig hon som ringde, det är skönt att det inte är en superstressad suring som ringer, men jag har då haft tur med alla veterinärer jag har träffad dom gånger vi vart både till Falun och Strömsholm.

TACK ALLA ni som skrivit i bloggen ang Ästher...sånt värmer ska ni veta

KRAM till er ALLA!!!

Av Annica - 5 april 2009 16:12

Ja Ästher kräktes direkt efter mat o vatten i morse så jag ringde Falu djursjukhus och vi fick komma 12:30. Fick träffa Marie "Mimmi" Granar som frågade ut oss om Ästher och kollade igenom henne. Sen kom det in en sköterska  och Ästher fick kontrastvätska...hon var jätteduktig fast det smakade garanterat blä. Sen in på röntgen och hon var sååå duktig fast vi höll fast henne på bordet. Bilderna visade ingenting, matstrupen/bröstkorgen och bukhålan röntgades. Men dom ville ha henne kvar över natten för att se hur hon blev och hon skulle få dropp med tanke på att hon spytt så pass mycket så hon inte blir uttorkad! Hon skulle ev röntgas om för att se hur långt kontrasten kommit, det tog tydligen 2 tim för all vätska att åka igenom kroppen. Pinnar syns inte på röntgen tydligen! Usch vad jobbigt att lämna henne där........jag vet att hon är i bra händer men det är jobbigt ändå=( sen är man ju såklart nervös på OM och vad dom hittar...nåt fel är det ju när hon spyr så där=( stackars min lilla skrutta.....

Av Annica - 5 april 2009 07:40

Ja jag är fundersam och orolig över Ästher! Började med att hon kräktes på jobbet i torsdags när hon druckit vatten, blev inget mer den dagen men som jag skrev häromdagen så vaknade jag ju av att hon kräktes i fredagsmorse när vi sov i torpet, sen på promenaden i skogen så åt hon ju snö och kräktes då med. Sen var det lugnt ett tag....sen efter middagsmaten så var det dags igen, sammanlagt så spydde hon 5 ggr på fredagen. Lördag morgon spydde hon igen efter att ha druckit vatten, 5 ggr blev det på lördagen sammanlagt då också?! Jag har tittat varje gång hon gjort det och hittat små pyttesmå rester av flisad pinne, inte alla gånger har jag hittat rester. Så nu är jag rädd att det är stopp nånstans....kanske är ett ormbo av pinnrester som sitter som en propp så det blir fullt när hon druckit/ätit! Hon har varit lika pigg fast hon spytt men igår kväll tyckte jag att hon var lite"låg" i sättet...visserligen kan hon ju faktiskt ha varit trött! Jag har även gett henne massor av sparris!Hon har inte kräkts nåt än idag men jag ska ge henne frukost tidigt få se vad som händer...kräks hon då också så ringer jag "farbror" doktorn för att höra vad dom säger! Usch för dessa j-la pinnar...hon kan INTE låta bli dom, ja inte bara pinnar det är buskar också...allt ska hon äta på, jag "mockade" igår på gårn det som kommit fram under snön...och det var både det ena och det andra i hennes bajs, så det är ju ett under att det inte blivit stopp förut=(


väldans vad hon växer ojämt=)

anfall

Hacke hackspett var också vaken tidigt

halvbild=)

ohej vad det går att skutta i snön

här luktade det nåt intressant

vems avtryck är detta?

??

Ja vem har gått här?


tungan hänger på Älsa

vilar lite

Älsa väntar in mej

Ästher poserar i solen

tjohej

kollar efter Älsa

Ästher tänkte bada men lyssnade på mitt nej!!!=) duktiga Ästher=)


Av Annica - 3 april 2009 16:45

Sov i torpet inatt......Bollnästrollet tyckte att vi hade sovit färdigt när klockan var 03:15.....försökte att inte låtsas om henne när hon överöste mej med sina blöta pussar....hahaha..dömt att misslyckas då gick hon ut i köket och det sa POFF hon öppnade köksdörren ut i hallen så då skulle hon ut. Följde med henne ut och kissade och vi gick in igen och jag la mej igen. Då kom hon på att husse hade ju inte fått några morgonpussar=) snäll som jag är så stoppade jag henne, då gick hon ut i köket igen och drack massor av vatten och sen sa det SPLASH...hon kräktes så det skvätte....hon gjorde så igår också?! Då gav jag upp och satte på kaffe! Kenneth åkte till jobbet halv sex, när klockan var 06:20 gick vi på promenad=) härligt var det, det luktade vår, solen gick ju upp då så det var så fint! När vi var ute så åt Ästher snö och sen spydde hon igen!! Den här gången kom det upp lite pinnrester, hon är för jävlig att äta upp pinnar hon hittar, jag försöker så gott jag kan att ta av henne dom men ser ju inte alltid vad hon håller på med=( så kanske det är flis efter pinnar som spökar därför hon kräks. Hon är iallafall pigg så det verkar ju inte vara nåt fel på henne! Vi blev ute nästan två timmar. När vi kom hem fick dom vila ett tag och sen fick dom frukost. Efter det så tänkte jag att jag lägger mej på sängen en stund....tyckte inte Bollnästrollet.....hon var fortfarande piggelin och ville vara ute, jag dammsög istället vilket var välbehövligt=). Jag var ut på trappen när hundarna var inne och hörde ett konstigt läte....lät som en katt men ändå inte....ett konstigt högt jamande som kom alldeles nedanför åkerkanten, jag stog kvar länge och hoppades att den som lät skulle dyka upp men inte kom det nån=( pratade senare med närmaste grannen här och han sa att det säkerligen var Lodjuret som hade "jamat"! Ja jag vet inte men jag har då aldrig hört ett sånt konstigt HÖGT "jamande" det går tydligen ett antal LO här iallafall=) vore kul att få se ett komma lufsande ur skogen, men sån tur har jag väl inte!

Ja när voffsen hade smällt maten så tänkte jag att vi skulle pulsa ner till bäverbäcken, tänkte jag skulle trötta ut Bollnäs=) men jösses vad jobbigt det var, var ju dessutom riktigt varmt ute så jag svettades som en tok, hade iallafall vett att ta av mej långkalsongerna innan jag gick=) vi pulsade runt i en timme ungefär, på vissa ställen bar skaren hundarna men inte mej=)) på hemväg var Älsa riktigt trött och ville vila ibland så då väntade jag på henne, tokfian Ästher härjade konstant...hur kan hon ha sån energi??!!! Kanske hon har det medfött i Bollnäsblodet=)Nu har vi vart hem och duschat och sover en natt till....hoppas nu att trollungen vill sova lite längre i morrn bitti=)

inte så tokigt att vara uppe i tid och se det här=)

vackert=)

men kommer du då?

Älsa väntar också

Ästher har koll

Älsa har tungan rätt i mun

Älsa har knas min=)Ästher skummig när hon kräkts=(

Cujos syster=)

aaaaa sååå skönt att rulla

Ästher vill busa men Älsa vill vila


Öh sa du nåt?

kolla Ästher vad jag har..hihihi...retstickan Älsa


så fin=)

skaren bär oss iallafall=)

vilar lite

Älsa pälsa

kamp om pinnen



Av Annica - 1 april 2009 19:16

Jaa jag har hittat/sett två st vårtecken idag=) Tussilago på jobbet...gick och kollade där dom brukar komma upp...men där fanns dom inte..men under en soffa vi har ute som står på asfalten där i en springa hade dom kommit upp=) sen när jag var på promenad med Älsa så såg jag en nässelfjäril, blev jätteglad att se den men samtidigt tyckte jag synd om den,....finns väl inge mat åt den nu??!! Iallafall super härligt väder...14 gr varmt var det på baksidan mot väggen nu på kvällningen...jippie....snön har packats ihop rejält, vi har bara i princip ett islager kvar på gårn nu, men okej då lite gnäll....tjohooo nu börjar leran och gruset krypa in i stället...är som en film inne på golvet nu=))) äsch det får man ta en månad ungefär...eller så får hundarna vara inne till maj månad=))

vill ha samma leksak

snygga Bollnästrollet

voff voff

Ästher äter på en stol på jobbet, hemma har jag såna där höga matbarer.

sover på rad

bästa kudden tycker Ästher att Älsa är

mmmm...mysigt=)

härligt att se tussilago=)






Presentation

Väder

Väder Smedjebacken

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards